U oblaku dima

Maškarani rally Pariz-Bakar okupio vampire, pionire, gradsku vlast i čak dva Titova Galeba

Alenka Juričić Bukarica

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin29. maškarani rally Pariz – Bakar u oblaku dima i uz turiranje motora točno u 10:05 sati krenuo je s Krimeje. Prema riječima Tomislava Šepića, direktora natjecanja, ukupno je sudjelovalo čak 90 vozila, od čega su bila i tri oldtimera.


Foto Marko Gracin


Foto Marko Gracin– Zašto ne krećemo točno u 10 sati? Zato jer ni jedan pravi rally ne počinje na puni sat pa tako ni mi. Ova utrka se vozi po pravilima Hrvatskog karting saveza, kao i ostala prava natjecanja za prvenstvo Hrvatske, samo su sudionici i vozila pod maskama.
Krećemo kod Pizzerije Pariz, ide se na Korzo, a potom u Kostreni imaju prvi, a u Bakru slijedi drugi ispit spretnosti, kazao je Šepić kojeg smo u dimu oktana uspjeli detektirati uz svesrdnu pomoć maškarona Željka Ćikovića koji je govoreći o rallyu kazao kako su – danas si va maškarah, tako da na špargete spi mačak, a frižider je na kemijsken!“Obeda doma ni bilo, ali sega i sačesa” na Krimeji već prije deset sati jest. “Dimelo j i brčelo ko da je smak sveta”, ali nikom to nije smetalo.


Trebalo je zagrijati motore, “da se malo steple” prije nego počne utrka u kojoj su sudjelovali Egipćani, kauboji, svemirci, vatrogasci, vampiri, pioniri, HEP (tko će platit račun za struju?!), gradska vlast, korona virus i korona bira, a bogme nije izostao ni Titov Galeb.


Odnosno čak dva Galeba, kojima, po svemu sudeći puno bolje leži alfalt nego more.