Nezavisna kandidatkinja

Maša Smokrović: Potrudili smo se doznati što najviše žulja Kostrenjane

Barbara Čalušić

Maša Smokrović / Foto Marko Gracin

Maša Smokrović / Foto Marko Gracin

To je dom za starije, sigurnost mjesta gdje je i problem s divljim svinjama, ali da Kostrena napokon dobije svoj centar koji bi okupio obrtnike, ali sve stanovnike Kostrene, rekla je Maša SmokrovićNezavisna kandidatkinja za načelnicu Kostrene Maša Smokrović rezimirala je svoju kampanju i program.


Za sebe kaže da nije želja pozicije i funkcije, nego se za načelnicu Kostrene čini po uzoru na napredne zemlje gdje realizirani pojedinci svoje stečeno iskustvo u poslu stavljaju na raspolaganje zajednici, a to je pokušavala objasniti i u svojoj kampanji u koju nastojala uključiti što više stanovnika Kostrene.


– Najnoviji primjer je lokacija vatrogasnog doma u Pavekima koja je prema mišljenju mještana potpuno neprimjerena. Projekti se počinju završavati ili pokretati tek u predizborno vrijeme, bez konzulatacija sa stanovnicima Kostrene.
Mještani jako dobro znaju što im treba, a dosad je komunkacija s njima bila isključivo jednostrana u vidu priopćenja i predstavljanja projekata.


Mi smo se potruditi doznati što najviše žulja naše mještane, a to je dom za starije, sigurnost mjesta gdje je i problem s divljim svinjama, ali da Kostrena napokon dobije svoj centar koji bi okupio obrtnike, ali sve stanovnike Kostrene, kaže Smokrović.


Osim isključivanja stanovnika iz rada i odluka Općine Kostrena, Smokrović prethodnim načelnicima Kostrene zamjera što su kod upravljanja Općinom čuvali sami sebe, smanjivali koeficijente, smjenjivali ravnatelje ustanova i sklapali sporazume s najvećim zagađivačima, a da Kostrenjani nisu od toga imali koristi.


– Smeta mi što su naši lokalni sportovi umjesto da budu mjesto ujedinjenja i pozitivne energije, postali su mjesto nesporazuma i razjedinjavanja, što je neprihvatljivo. Smeta mi što svi kada sjednu u fotelju kažu da se ništa prije njih radilo i ništa nije valjalo.


To se ne može reći i moramo biti pošteni i priznati da su u Kostreni i vidljivi rezultati prethodnih načelnika, kaže Smokrović koja za sebe kaže da radila “pro bono” na projektu doma za starije osobe u Kostreni, a sad već četiri godine čeka razrješenje s funkcije člana uprave trgovačkog društva u osnivanju koje je trebalo upravljati domom.


– Ja četiri godine čekam razrješenje, a razriješiti mi može samo načelnik dok se ja sama ne mogu ispisati iz registra, upozorava Smokrović koja ako postane načlenica najprije misli razgovarati sa zaposlenicima općinske uprave i saslušati njihova mišljenja o problemima u Kostreni i mogućim rješenjima.