Zaraženi kandidat za gradonačelnika

Marko Filipović pozitivan je na koronavirus! ‘Osjeća se dobro, do daljnjeg nema pojavljivanja u javnosti’

Portal Novi list

Filipović se osjeća dobro, a blaži simptomi odnose se na kašalj", priopćili su iz Grada Rijeke, navodeći da se Filipović neće do daljnjeg pojavljivati u javnostiZamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović (SDP) i kandidat za nasljednika Vojka Obersnela na Korzu 16 pozitivan je na koronavirus.


“U petak je, zbog blagih simptoma koji su ukazivali na mogućnost prisutnosti koronavirusa, obavio testiranje u riječkom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo. Nažalost, nalaz je pozitivan te mu je određena mjera kućnog liječenja. Zamjenik gradonačelnika kod kuće je od srijede, 3. ožujka, a vrijeme trajanja izolacije bit će određeno u ponedjeljak kada je upućen na telefonski kontakt sa svojom liječnicom. Filipović se osjeća dobro, a blaži simptomi odnose se na kašalj”, priopćili su iz Grada Rijeke, navodeći da se Filipović neće do daljnjeg pojavljivati u javnosti.


Filipović se i sam obratio putem svojeg Facebook profila.
“Pozitivan na koronavirus – nije nešto čemu se čovjek nada, ali što je tu je. Osjećam se dobro, imam blaže simptome, a do završetka propisanog trajanja izolacije za mene nema pojavljivanja u javnosti. Budite odgovorni prema sebi i drugima i poštujte mjere zaštite od virusa. Iako je prema mnogima blag, budimo svjesni da za mnoge ovaj virus predstavlja ozbiljnu opasnost. A ja za sada ostajem kandidat s okusom i mirisom”, napisao je.