Konstituirajuća sjednica

Marko Boras Mandić izabran za predsjednika Županijske skupštine PGŽ-a; najavio punu suradnja s izvršnom vlasti

Barbara Čalušić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Izabran je s 22 glasa vijećnika HDZ-a, Akcije mladih, Unije Kvarnera, Mosta i liste Ive Rinčić. Protiv je bilo 8 vijećnika SDP-ove koalicije, dok je njih 9 bilo suzdržano, kao i 2 vijećnika Možemo!Marko Boras Mandić iz Unije Kvarnera izabran je za predsjednika Županijske skupštine Primorsko-goranske županije s 22 glasa vijećnika HDZ-a, Akcije mladih, Unije Kvarnera, Mosta te nezavisne liste Ive Rinčić.

Foto galerija: Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine PGŽ-a Foto: Sergej DrechslerProtiv njegovog izbora bilo je osmero vijećnika iz koalicije predvođene SDP-om dok je dio ove koalicije, njih devetero bilo suzdržano zajedno s dvoje vijećnika Možemo!


Kandidat SDP-ove koalicije za predsjednika Skupštine bio je SDP-ov Marko Mataja Mafrici. S 22 glasa izabran je potpredsjednik Skupštine Ivan Jakšić koji dolazi iz redova HDZ-a.
– Zahvaljujem se biračima koji su nas izabrali, a čestitam i svojem protukandidatu koji bi također bio jako dobar izbor. Svatko od nas tko tu sjedi s pravom je u ovim klupama i bio bi dobar izbor.


Moja vodilja će biti da svatko bude ravnopravan, da se ne dijelimo po niti jednoj osnovi, da svako ima pravo biti ono što je i da iskoristimo pripremu svake sjednice ne bismo li došli do zajedničkih ciljeva.


Jedna od prvih dužnosti mi je puna suradnja s izvršnom vlasti te se najavljujem danas ili sutra kod župana da krenemo raditi sve ono što smo najavili.


Unaprijed molim da ne dijelimo Županiju na lijevo i desno – ima samo onih koji žele raditi i oni koji ne žele, a uvjeren sam da ovdje svi žele raditi i da su s tom misijom došli u županijske klupe, poručio je u svojem obraćanju vijećnicima Boras Mandić.