Bivši gradski vijećnik

Marinko Koljanin najavio kandidaturu za župana: Nezadovoljan je odosnom Županije prema sportskoj infrastrukturi

Damir Cupać

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Odlučio se kandidirati zbog lošeg odnosa Županije prema riječkoj sportskoj infrastrukturi. Grad Rijeka je, kaže Koljanin, uložio gotovo 700 milijuna kuna u sportsku infrastrukturu, a PGŽ nije participirao ni s jednom kunomRIJEKA – Nezavisni vijećnik u riječkom Gradskom vijeću u proteklom mandatu Marinko Koljanin najavio je da će se kao nezavisni kandidat kandidirati za primorsko-goranskog župana uz podršku Liste za Rijeku, Kvarnerske inicijative i nezavisnih lista.


– Vodio sam više razgovora u vezi s angažmanom na lokalnim i regionalnim izborima i to mi je kompliment i dokaz da sam izabrao ispravan politički put, neopterećen lijevim i desnim, već građanski orijentiran.


U četiri godine u Gradskom vijeću tako sam funkcionirao, mislim da sam napravio dosta, otvorio sam brojna pitanja kao što su status Teatra Fenice, odnos prema sportu, a prošao je i moj amandman o dva milijuna pomoći riječkom KBC-u. Zastupao sam stav da javni novac nema što raditi u profesionalnom sportu, već se tim novcem moraju osigurati uvjeti za bavljenje sportom djeci i rekreativcima, izjavio je Koljanin.
On je pojasnio da se nije mislio uključiti u još jednu političku utakmicu, ali da se predomislio zbog lošeg odnosa Primorsko-goranske županije prema riječkoj sportskoj infrastrukturi.


– Grad Rijeka je uložio gotovo 700 milijuna kuna u sportsku infrastrukturu, a Primorsko-goranska županija nije participirala ni s jednom kunom. Župan Zlatko Komadina sada potpisuje pisma namjere o ulaganju milijun kuna u sanaciju igrališta na Podmurvicama. Dakle, ne sporazuma, već pisma namjere, što je tragično.


To igralište koristi oko 3.000 djece i njihovo je zdravlje ugroženo s obzirom na stanje u kojemu je igralište. Županija ne iskoristi 30-ak milijuna kuna u proračunu godišnje, što je dokaz da prostora za iskorake ima. Znam da mi neće biti lako kao nezavisnom kandidatu, budući da se kampanja odvija u neregularnim uvjetima zbog epidemioloških mjera, ali uvjeren sam da će birači prepoznati moju nezavisnu poziciju, zaključio je Koljanin.