Centar

Marin Račić prekinuo političku suradnju s Davorom Štimcem

Damir Cupać

Marin Račić / Foto Vedran Karuza

Marin Račić / Foto Vedran Karuza

Potpredsjednik Centra objavio je da je izašao iz Kluba vijećnika Da štima svima, nastavit će politički rad kao samostalni predstavnik građanaPotpredsjednik Centra i riječki gradski vijećnik napustio je Klub vijećnika Nezavisne liste Davora Štimca u gradskom parlamentu i nastavit će politički rad kao samostalni predstavnik građana.


– Zaključili smo suradnju s Nezavisnom listom Davora Štimca. Mi kao Centar idemo svojim političkim putem. Podsjećam da sam ja kao potpredsjednik Centra bio na listi Davora Štimca za Gradsko vijeće jer smo procijenili da je riječ o dobroj političkoj opciji koja može zaustaviti stagnaciju Rijeke.


Naša je suradnja završena i izlazim iz zajedničkog Kluba vijećnika, izjavio je Račić.
On se osvrnuo na političku konstelaciju u gradskom parlamentu, zapitavši se prijete li Rijeci prijevremeni izbori.


– Konstituirajuće većine u Gradskom vijeću više nema. Na svim bitnim točkama dnevnog reda gradonačelnik Marko Filipović nije imao većinu, a ruku mu je dao netko drugi.


Kada se Rijeka promet pripajao Rijeka plusu, učinio je to HDZ, a kada se prodavalo gradsko zemljište na Žabici, učinio je to Most.


SDP je ostao sam kada se glasalo o ostavci koju je ponudio intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević. U Rijeci imamo manjinsku vladu pa se svaka važna odluka mora dogovarati.


Mi mislimo da politička trgovina ne smije biti cilj. Opcija prijevremenih izbora postoji, a hoće li ih biti, vidjet ćemo kada se bude izglasavao proračun za 2023. godinu.


Kao Centar smo spremni za nove izbore za Gradsko vijeće. U slučaju da gradonačelnik Marko Filipović odluči testirati njegovo povjerenje kod građana, i za to smo spremni i preuzet ću odgovornost i biti mu protukandidat, kazao je Račić.


Potpredsjednik Centra ipak ocjenjuje da do prijevremenih izbora neće doći jer ih ne žele ni pozicija ni opozicija.


– Moj politički rad u Gradskom vijeću će biti takav da ću biti protiv onoga što je protiv interesa građana, a spreman sam podržati ono što je dobro jer moramo zaustaviti stagnaciju Rijeke, zaključio je Račić.