Prognoza

Magla svuda, magla oko nas: Rijeka se jutros probudila uz ne tako uobičajen prizor

P. N.Rijeka se jutros probudila okovana maglom. Ne tako uobičajen prizor gradskih vizura meteorolozi su nagovijestili još prošli tjedan, najavivši da sjeverni Jadran do srijede čekaju maglovita jutra.


DHMZ za danas najavljuje pretežno sunčano vrijeme, ali i da magla uz obalu može biti i dugotrajna. Vjetar će biti slab, rijetko do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C. U 7 ujutro u Rijeci je izmjereno nešto više od 2 stupnja.


– Dok nas jutarnji “minusi” u većini kontinentalnog područja, pri tlu čak i ponegdje blizu mora – još i podsjećaju na veljaču i zimu, poslijepodnevna temperatura zraka već je danima viša od uobičajene za ovo doba godine. Štoviše, i znatno! U mnogim je mjestima primjerenija prosječnoj s kraja ožujka, ponegdje čak i kasnije – u unutrašnjosti Istre i Dalmacije oko srednjih je vrijednosti druge polovine travnja, a u dijelu Like čak i početka svibnja! Iznadprosječno će toplo biti do srijede, te i dalje pretežno sunčano, a od četvrtka ponovno oblačnije, uz mogućnost mjestimične slabe oborine, te osobito u petak i subotu i vjetrovitije i hladnije.
Zanimljivo je spomenuti i kako će do srijede najniža temperatura zraka tijekom noći i jutra u gorju biti većinom viša nego u nizinama, te da će i dalje ponegdje biti magle i niskih oblaka, ne samo u unutrašnjosti nego i na Jadranu, osobito sjevernom, gdje se ne može sasvim isključiti ni mogućnost mjestimične izmaglice i slabe oborine, kaže HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.
Foto Sergej Drechsler


Foto Sergej DrechslerFoto Sergej Drechsler


Foto Sergej DrechslerFoto Vesna Švegović


Foto Vesna ŠvegovićFotografije koje ste nam vi poslali.


Foto Mateja Rotim


Foto Mateja RotimFoto Valentina Grbac


Foto Valentina GrbacFoto Morana Nikolić


Foto Morana NikolićFoto Damir Stanić


Foto Damir StanićFoto Petra Gazić


Foto Petra GazićFoto Helena Dragonfly


Foto Helena DragonflyFoto Diana Janjetić


Foto Diana JanjetićFoto Diana Janjetić


Foto Diana JanjetićFoto Diana Janjetić


Foto Diana JanjetićFoto Ljubica Hajplan


Foto Ljubica HajplanFoto Marijan Rebac


Foto Marijan RebacFoto Robert Žeželić


Foto Robert ŽeželićFoto Tina Čepić


Foto Tina ČepićFoto Renata Šekulja


Foto Renata ŠekuljaFoto Dora Bozanic


Foto Dora Bozanic