DAN SV. VIDA

Lutkarska izvedba “Ivice i Marice” razveselila mališane na riječkom Korzu

Bruna Matičić

Marko Gracin

Marko Gracin

Lutkarska predstava namijenjena je djeci iznad tri godine, ali u njoj su uživali i mlađi mališani, kao i njihove mame, tate, bake i djedovi koji su došli u pratnji i ostali zainteresirani slučajni prolazniciRIJEKA – Svi koji su ovu subotnju večer odlučili provesti u druženju i šetnji riječkom žilom kucavicom imali su prilike uživati u zabavnom programu koji se održao povodom obilježavanja Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke.


Na glavnoj pozornici na Korzu, s početkom u 19 sati, naše je najmlađe Riječanke i Riječane uveselilo Gradsko kazalište lutaka predstavom „Izgubljena priča: Ivica i Marica“, a kasnije je uslijedila prava zabava za odrasliju populaciju uz koncert grupe Grooversi.


Foto galerija: Grooversi i lutkari na Korzu Foto: Marko Gracin


Lutkarska predstava namijenjena je djeci iznad tri godine, ali u njoj su uživali i mlađi mališani, kao i njihove mame, tate, bake i djedovi koji su došli u pratnji i ostali zainteresirani slučajni prolaznici.Jednu od najpopularnijih bajki, Ivica i Marica, riječki su lutkari prikazali u svojoj verziji i ispričali je djeci na jedan zabavan i suvremen način, zadržavši istodobno njezinu izvornu fabulu.
Uz malo napetosti i mnoštvo smijeha mališanima  su pjesmom prenijeli plemenitu pouku o zajedništvu i pobjedi dobra nad zlim i zaradili pljesak i ovacije.


Pozornicu je u 20.30 sati zapalio riječki bend Grooversi. Svojim glazbenim repertoarom podigli su atmosferu na Korzu i privukli mnoštvo koje je u dobrom raspoloženju zaplesalo i zapjevalo uz najpoznatije hitove naših i svjetskih glazbenih top ljestvica.