Kantrida SUP Open 2021

Ljeto na Kantridi otvoreno natjecanjem u supanju, sve je imalo i humani cilj

Alenka Juričić Bukarica

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Najbolji supaši Maja Dolžan i Željko SrdočPuno balansiranja i pedaliranja, malo padanja, neizvjesnosti do samog kraja, ali i puno, puno zabave…


Izgledao je tako prvi Kantrida SUP Open 2021. koji je na Kantridi okupio 49 natjecatelja, a najboljima u supanju pokazali su se pobjednik u muškoj kategoriji Željko Srdoč, te Maja Dolžan koja je bila najbolja među damama.


Foto galerija: Ljeto na Kantridi: Kantrida SUP Open 2021. Foto: Mateo Levak


Inače, ova je natjecateljica doista imala dobar dan u supanju, obzirom da je u jutarnjim satima već pobijedila i na kostrenskom natjecanju.

Ovim je događanjem, inače, otvoreno Ljeto na Kantridi 2021., projekt koji, osim svojih koncertnih i kulturnih sadržaja, veliku pažnju posvećuje i kulturi življenja, a koji će svoj veliki finale imati 28. kolovoza humanitarnim plivačkim maratonom Od Prasca do prasca.


Prvi Kandrida SUP Open organizirali su tvrtka Novi turizam, Matis Outdoor i Udruga Koga briga.Riječ je dakle, o humanitarnoj akciji pa su tako natjecatelji uplatom kotizacije od 50 kuna potpomognuli vrijedan cilj akcije, a to je nabava takozvanog robotiziranog egzoskeleta.


No, osim toga, cilj ovog zabavnog natjecanja, za koje se svi nadaju da će preći u tradiciju, bilo je i ukazati na važnost cijepljenja protiv koronavirusa.


Natjecatelje su u uzbudljivoj i do kraja neizvjesnoj utrci dugoj oko dva kilometra bodrili brojni kupači koji su i sami mogli isprobati kako se balansira na SUP-u.– Plaža je bila puna, svi su bodrili natjecatelje i stvarno se osjetio dašak Tokija na Kantridi, rekao je Kristijan Sirotich, dopredsjednik Udruge Koga briga te dodao kako su natjecatelji bili zadovoljni i činjenicom da su svi vozili iste supove tako da nije presudila kvaliteta supa, nego vještina onoga koji supa.


Dodajmo i da su pobjednici natjecanja osvojili vlastiti sup tako da će svoje vještine upravljanja ovim zabavnim rekvizitom do iduće godine moći dodatno izbrusiti.