Lokalni izbori

Lista za Rijeku predstavila kandidate za Gradsko vijeće. Evo koga šalju u bitku za riječki parlament

Jakov Kršovnik

Na listi su, između ostalih, dosadašnji vijećnici Danko Švorinić i Predrag Miletić, Zvonimir Peranić te Morana Jokić. Kao mlade nade Blečić Jelenović predstavila je Filipa Jakovca, Sandija Basića i Livija Defranzu.RIJEKA – Lista za Rijeku predstavila je svoje kandidate za Gradsko vijeće. Nositeljica liste i kandidatkinja za gradonačelnicu Ana Blečić Jelenović rekla je da se radi o listi hrabrih i odlučnih Riječanki i Riječana kojima je Rijeka glavni grad i koji su spremni za izbore.


– Neće nas pokolebati ni podmetanja ni konkurenti koji se razmeću novcem i praznim obećanjima. Jedini sud koji priznajemo je sud građana na dan izbora 16. svibnja. Ne sumnjamo da će nam građani i na ovim izborima dati povjerenje jer ih dosada nikada nismo iznevjerili, a što potvrđuje i ovaj sastav kandidata na našoj listi, rekla je Blečić Jelenović.


Na listi su, između ostalih, dosadašnji vijećnici Danko Švorinić i Predrag Miletić, Zvonimir Peranić te Morana Jokić. Kao mlade nade Blečić Jelenović predstavila je Filipa Jakovca, Sandija Basića i Livija Defranzu.
– Tu su još vrhunska intelektualka i ponos talijanske nacionalne zajednice u Rijeci Laura Marchig, predsjednik Zajednice Srba Rijeka Milan Popadić, doktorica pedagogije Jasna Arigoni, dopredsjednik DSS-a Jovica Radmanović, predsjednik riječkog HNS-a Dario Bognolo, gradski pročelnik za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković te Marinko Koljanin.


Nesumnjivo je da ćemo pobijediti s ovakvom ekipom, smatra kandidatkinja za gradonačelnicu.


Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić podsjetio je na inicijative stranke u proteklom sazivu Gradskog vijeća, a koje su prihvaćene.


– Izjednačena su djeca koja ide u gradske vrtiće s djecom koja idu u vrtiće drugih osnivača, ukinuta je dvostruka grobna naknada, novi ulagači u IT i prerađivačke industrije oslobođeni su komunalne naknade, usvojene su brojne inicijative za jačanje riječkog identiteta, a našim amandmanima osigurana su dodatna sredstva za djecu i riječki sport, kaže Švorinić. zaključuje da su sastavili do sada najkvalitetniju listu te da očekuje da će u gradskom vijeću imati najmanje klub vijećnika.