Ostavku će prihvatiti

Lista za Rijeku demantira Ivonu Milinović: Švorinić tvrdi da HDZ-ova vijećnica prisvaja tuđe zasluge

P. N.

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Lista za Rijeku na koncu je navela da će prihvatiti ostavku Ivone Milinović, a od nje, napominju, očekuju i ostavku na mjesto članice Gradskog vijeća.Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić reagirao je na navode Ivone Milinović, koja je, podnoseći ostavku na dužnost u Odboru za nacionalne manjine, ustvrdila kako je ponosna na rad u ovom tijelu, jer su nakon više od desetljeća povećana sredstva za rad vijeća nacionalnih manjina.


– U izvještaju s tiskovne konferencije nakon neodržane sjednice Odbora za manjine Gradskog vijeća Grada Rijeke je prenesena već nekoliko puta izrečena laž gradske vijećnice Ivone Milinović, a prema kojoj je, citiram, ‘ponosna na rad Odbora za nacionalne manjine jer smo uspjeli nakon više od desetljeća za 50 posto povećati sredstva za rad vijeća nacionalnih manjina jer je prihvaćen naš amandman’. Naime, Proračunom Grada Rijeke za 2019. godinu uistinu su povećana sredstva za rad vijeća nacionalnih manjina ali prihvaćanjem amandmana Liste za Rijeku, što je jednostavno provjerljivo na linku na zapisnik 14. Sjednice Gradskog vijeća. Kuriozitet te sjednice je da je upravo vijećnica Ivona Milinović glasala protiv prijedloga vlastitog Odbora, a vezano uz raspodjelu sredstava za rad vijeća nacionalnih manjina, stoji u Švorinićevoj reakciji.


Lista za Rijeku na koncu je navela da će prihvatiti ostavku Ivone Milinović, a od nje, napominju, očekuju i ostavku na mjesto članice Gradskog vijeća.