Zajednica Mađara

Likovna kolonija nacionalnih manjina: Stvaraju nove slike i prijateljstva

Sanja Gašpert

S likovne kolonije nacionalnih manjina PGŽ-a

S likovne kolonije nacionalnih manjina PGŽ-a

Posljednjih godina manifestacija je otvorena i za ostale zainteresirane građane koji su se s radošću priključiliU organizaciji Demoratske zajednice Mađara Hrvatske – udruge Primorsko-goranske županije održana je XIV. Likovna kolonija nacionalnih manjina PGŽ-a, po 14. put, a okupila je nacionalne manjine, odnosno njihove članove likovnjake amatere.


Posljednjih godina manifestacija je otvorena i za ostale zainteresirane građane koji su se s radošću priključili.


Likovna grupa je vrlo aktivna tijekom cijele godine i može se pohvaliti vrlo kvalitetnim radovima. Njezin rad nadzire voditeljica Likovne sekcije i Likovne kolonije Erika Medanić.
– Zahvaljujući našim sponzorima svake se godine okupimo na toj manifestaciji te u tri dana stvaramo slike i nova prijateljstva, usvajamo nove tehnike i nadasve uživamo u kvalitetno provedenim danima i novim slikama koje krase naše prostore.


Tijekom godine imamo nekoliko izložbi u Rijeci, Splitu i Osijeku.


Slike nastale u tehnici akvarela, akrila i drugih tehnika svojim koloritom i čarolijom osobnog viđenja svijeta oko sebe ukazuju na to da svijet umjetnosti može pripadati svima kako stvarateljima, tako i promatračima, jer u očima promatrača nastaju razne dimenzije, dubine i poruke.


Likovna umjetnost i druženje stvaratelja uvelike oplemenjuje našu svakodnevicu. Ovom prilikom zahvaljujemo našim sponzorima Savjetu za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Primorsko-goranskoj županiji, bez kojih ne bi mogli održati ovu manifestaciju, istaknuli su organizatori.


Sama Likovna kolonija završena je s otvaranjem izložbe nastalih radova, kada su sudionicima podijeljene zahvalnice i brošure, a prvi dan je svaki sudionik dobio radnu majicu i potreban materijal za rad.