TZ

Kvarner u 2024. krenuo s nikad boljim turističkim rezultatima: “Brojke su za gotovo 50% veće od 2019.”

Sanja Gašpert

Ilustracija / Foto Mateo Levak

Ilustracija / Foto Mateo Levak

Sve naše destinacije bilježe odličnu popunjenost te sad već možemo reći da očekujemo vrlo dobru predsezonu, ističe Irena Peršić ŽivadinovUkupno gledano u siječnju i veljači je na području Kvarnera ostvareno 265 tisuća noćenja i osamdeset tisuća dolazaka, što je porast od 47 posto u noćenjima i 43 posto u dolascima u usporedbi s 2019. godinom te tri posto više noćenja i četiri posto više dolazaka u usporedbi s prošlom godinom.


Odlična popunjenost


– U 2024. godinu krenuli smo s nikad boljim turističkim rezultatima, za gotovo 50 posto većim od 2019. godine. Sve naše destinacije bilježe odličnu popunjenost te sad već možemo reći da očekujemo vrlo dobru predsezonu.


Nastavljamo s našim promotivnim aktivnostima i kampanjama.
Povratne informacije s turističkih sajmova su vrlo dobre, iz direktne komunikacije s partnerima, ali i posjetiteljima naših štandova vidimo da interes za odmorom na Kvarneru ne jenjava, pojašnjava direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.Domaći gosti u vrhu


Domaći gosti i dalje su u vrhu te su tijekom siječnja i veljače ostvarili najveći broj noćenja – gotovo 100 tisuća, što je 25 posto više u odnosu na 2019. godinu te na razini prošle godine.


Slijede ih gosti iz Slovenije, Austrije, Mađarske i Njemačke.


Iz TZ Kvarnera kažu kako tu svakako treba istaknuti kako gosti iz Slovenije i Mađarske ruše rekorde – Mađari su ostvarili čak 144 posto, a Slovenci 25 post više noćenja u odnosu na 2023. godinu.


U siječnju i veljači, hoteli su bili najbolje popunjeni, čak 51 posto svih noćenja ostvareno je upravo u hotelskom smještaju.


To znači da je u hotelima ostvareno nešto više od 134 tisuće noćenja, što je 27 posto više u odnosu na lani te 69 posto više u odnosu na 2019. godinu. Najposjećenije destinacije bile su Opatija, Rijeka i Mali Lošinj.