Online prezentacija TZ-a

Kvarner spreman za sezonu, na Lošinj stižu prve grupe iz Italije

Alenka Juričić Bukarica

Individualni gosti su već počeli dolaziti na Kvarner / Foto Marko LUKUNIĆ/PIXSELL

Individualni gosti su već počeli dolaziti na Kvarner / Foto Marko LUKUNIĆ/PIXSELL

Svi se strogo pridržavaju protokola i mjera, rekla je Vera Kermez, direktorica turističke agencije iz TrstaRIJEKA – Za talijansko tržište je Hrvatska kao destinacija jako važna i stoga svi moramo biti spremni za vrijeme kada se sve pokrene, rekla je Vera Kermez, direktorica turističke agencije Aurora Viaggi iz Trsta na online prezentaciji koju su za agente ove agencije organizirali Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Turistička zajednica (TZ) Kvarnera.


Ovaj touroperator je u ožujku, uz ostale agente i operatore, već sudjelovao na prezentaciji Kvarnera i to je bio povod da u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Italiji i TZ Kvarnera sada pozove preko 100 agencija iz svoje mreže partnera kako bi dodatno upoznali Kvarner. Aurora Viaggi je, naime touroperator specijaliziran za grupna putovanja u Italiji i u svijetu, ali i individualna putovanja po mjeri, a velik dio svojih gostiju dovodi upravo na Kvarner. U kvarnerskim destinacijama njihovi gosti mogu odabrati programe namijenjene parovima, obiteljima, odmor u wellness hotelima ili hotelima koji nude aktivan odmor.


Od svibnja do rujna također nude i grupna putovanja kroz Sloveniju i Hrvatsku u trajanju od tjedan dana, a koja uključuju i posjet Rijeci te boravak u Opatiji. Govoreći o tome kako se pripremaju za sezonu i što očekivati, direktorica Aurora Viaggi kazala je kako je ovo prvi put u 40 godina da su katalog izdali u online obliku, a kako je lani bila velika potražnja za odmorom na brodici, uveli su mogućnost najma broda.


Čarter brodova
– S obzirom na pandemiju već lani smo imali upite za čarterom brodova. Naime, mnoge familije ili grupe prijatelja su se interesirali za ovakav odmor koji jamči mir i distancu, a Hrvatska je za to idealna, kazala je Kermez koja je sa svojim suradnicima već bila na Kvarneru kako bi se uvjerila kako su domaćini pripremljeni za sezonu. Tako je naglasila kako su jako dobro posloženi protokoli oko epidemioloških mjera i sigurnosti gostiju, objedinjeni u Safe stay projekt.


– Moram reći kako ono što sam vidjela ohrabruje, vidjele smo da se svi strogo pridržavaju protokola i mjera i da ste u tom smislu spremni. A mi smo spremni s našim programima tako da krajem svibnja imamo prve grupe na Lošinju, dok su individualni gosti polako već počeli dolaziti na Kvarner. Vjerujem da će ove godine zahvaljujući tim protokolima Hrvatska biti lako dostupna. Uz ostalo i stoga što možemo prenijeti klijentima da se u Hrvatskoj mogu osjećati sigurnima, zaključila je direktorica tršćanske turističke agencije.


Digitalni sajmovi


– Veselimo se novim dolascima talijanskih turista. Organizatori putovanja, kao što je i Aurora Viaggi igraju veliku ulogu kod odabira putovanja. Upravo oni imaju mogućnost informirati partnere i individualce i potaknuti ih na putovanja u Hrvatsku i na Kvarner. Od početka ove godine predstavili smo Kvarner kroz niz prezentacija, a u nedjelju ćemo nastupiti i na poznatom talijanskom sajmu BIT – Borsa Internazionale del Turismo Milano koji će se po prvi put održati u digitalnom obliku. Isto tako ćemo u virtualnom obliku biti prisutni i na najpoznatijem austrijskom sajmu Ferienmesse u Beču tako da su promotivne aktivnosti u punom jeku, najavila je direktorica TZ-a Kvarnera Irena Peršić Živadinov.