Turizam

FOTO Kruzer Marella Explorer 2 u riječkoj luci, evo koliko će ove sezone “plovećih hotela” doći na Kvarner

Portal Novi list, Mateo Levak

Foto: M. LEVAK

Foto: M. LEVAK

Radi se o brodu dugačkom 217 metara, s 14 paluba i više od 900 kabina koji se trenutno nalazi na krstarenju JadranomU riječku luku jutros je uplovio kruzer Marella Explorer 2.Radi se o brodu dugačkom 217 metara, s 14 paluba i više od 900 kabina koji se trenutno nalazi na krstarenju Jadranom.

Na njemu je 1494 gostiju te 690 članova posade.Marella Explorer 2 ove je godine prvi puta u Rijeci, a planirano je njegovih osam dolazaka tijekom ove sezone. Nakon Rijeke kruzer ide prema Kopru, Trstu, Splitu i Dubrovniku.Zanimljivo je bilo za primjetiti da su članovi posade još uvijek primorani nositi zaštitne maskice i da su na ulazu u kruzer postavljena dva dispenzera za dezinficijens.


Foto: M. LEVAK


To i ne treba čuditi kada se uzme u obzir da je pandemija gotovo uništila ovu industrijsku granu.Osim kompanije Marella Cruises, tijekom 2022. u Rijeku će dolaziti brodovi i sedam drugih kruzing kompanija i to, Celebrity Cruises, Oceania Cruises, TUI Cruises, MSC Cruises, Crystal Cruises, AIDA Cruises i Noble CaledoniaUkupno je ove godine predviđen dolazak 19 velikih putničkih brodova.


Foto galerija: Marella Explorer 2 u Rijeci Foto: Mateo Levak