Pripreme

KREĆU RADOVI Bageri i kamioni stigli na gradilište budućeg Vatrogasnog doma Škrljevo

Sanja Gašpert

Novi vatrogasni dom gradi se neposredno uz nadvožnjak kod istočnog ulaza u Industrijsku zonu Bakar / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Novi vatrogasni dom gradi se neposredno uz nadvožnjak kod istočnog ulaza u Industrijsku zonu Bakar / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Novi vatrogasni dom gradi se neposredno uz nadvožnjak kod istočnog ulaza u Industrijsku zonu Bakar, na ulazu u naselje Škrljevo, na čestici od 4648 m2, veličine 910 m2 bruto površine, ima pristupnu cestu duljine 85 metara, koju treba također izgraditiŠKRLJEVO Kako je i najavljeno prilikom prošlotjednog potpisivanja ugovora između Grada Bakra i tvrtke Novotehna iz Rijeke, započela je izgradnja Vatrogasnog doma Škrljevo, kapitalne investicije vrijedne blizu 11,5 milijuna kuna.


Novi vatrogasni dom gradi se neposredno uz nadvožnjak kod istočnog ulaza u Industrijsku zonu Bakar, na ulazu u naselje Škrljevo, na čestici od 4648 m2, veličine 910 m2 bruto površine, ima pristupnu cestu duljine 85 metara, koju treba također izgraditi.


Uz objekt će biti uređeno petnaest parkirnih mjesta za korisnike vatrogasnog doma. Objekt se sastoji od svih mogućih sadržaja koji su potrebni vatrogasnom domu, a to su garažni prostori, radionice, spavaonice, kancelarije i sve drugo što je potrebno za funkcioniranje takvog vatrogasnog doma.
Osim izgradnje zgrade i pomoćne građevine predviđeno je uređenje čestice kao pješačko-kolne površine koja bi se sastojala od pristupnog trga koji bi se hortikulturno oplemenio i opremio urbanom opremom (klupama, koševima za otpatke), prostora za pranje vatrogasnog vozila, joga za boćanje te kolnih površina i parkirnih mjesta za parkiranje osobnih vozila i vozila osoba s invaliditetom i teškoćama u kretanju. Rok izgradnje je deset mjeseci.