Primamljiva funkcija

Kreće izbor prvog čovjeka Medicinskog fakulteta u Rijeci: U utrci za dekana petero kandidata

Ingrid Šestan Kučić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Aktualni dekan, prof. dr. Tomislav Rukavina, koji je tu dužnost obnašao u dva mandata, kaže da je Fakultetsko vijeće elektroničkim glasovanjem prihvatilo kandidature svih kandidataRIJEKA – Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci pokrenuo je postupak za izbor dekana, a koliko je ta funkcija primamljiva, najbolje govori podatak da je kandidaturu istaknulo čak petero kandidata. Tako su se u utrci za novo trogodišnje mandatno razdoblje našli prof. dr. Gordan Gulan s Klinike za ortopediju Lovran, izv. prof. dr. Goran Hauser s Katedre za internu medicinu Medicinskog fakulteta, prof. dr. Pero Lučin sa Zavoda za fiziologiju i imunologiju, prof. dr. Bojan Polić sa Zavoda za histologiju i embriologiju te prof. dr. Zlatko Trobonjača sa Zavoda za fiziologiju i imunologiju.


Aktualni dekan, prof. dr. Tomislav Rukavina, koji je tu dužnost obnašao u dva mandata, kaže da je Fakultetsko vijeće elektroničkim glasovanjem prihvatilo kandidature svih kandidata te i sam potvrđuje da se radi o neuobičajeno velikom broju kandidata za tu funkciju te da se očito radi o atraktivnom mjestu.


– Dana 29. lipnja mogli bismo znati tko će od prijavljenih kandidata biti novi dekan koji će na dužnost stupiti prvog dana listopada, odnosno s početkom nove akademske godine. Predstavljanje kandidata trebalo bi biti 9. lipnja, a s obzirom na epidemiološku situaciju, ako se okolnosti ne promijene, kao i činjenicu da imamo veliko Fakultetsko vijeće koje broji 150 članova to će se predstavljanje najvjerojatnije održati u virtualnom okruženju. Samo glasanje organizirat će se uživo tako da će se glasati jedan po jedan ili pak u manjim grupama, najavljuje dekan.