Obnovljeno igralište

Kraljevica dobila prelijepi košarkaški dom na otvorenom

Jakov Kršovnik

Foto: M. LEVAK

Foto: M. LEVAK

Ovaj mi je najdraži projekt od svih koje smo proveli, pogotovo zbog ove slike koju sada vidimo, a to je da igralište vrvi životom, rekao je gradonačelnik Kraljevice Dalibor ČandrlićKRALJEVICA – Otvaramo igralište koje je prvi put otvoreno 1973. godine, kada ga je grupa zanesenjaka svojim rukama, voljom, željom i ljubavlju izgradila.


Dvije godine kasnije stigla je i rasvjeta te je igralište niz godina bilo dom košarkašima u Kraljevici.

No, kad je došla sportska dvorana ono je palo izvan pozornosti odgovornih te je posljednjih petnaest, dvadeset, godina bilo derutno i u lošem stanju.


Danas je ono puno ljepše i kvalitetnije nego što je bilo, hvala svima koji su pomogli da se to ostvari, kazao je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić na prigodnom otvaranju rekonstruiranog košarkaškog igrališta iza osnovne škole u Kraljevici.


Sve novo


Igralište je već nekoliko mjeseci u funkciji, a sada je i prigodice otvoreno košarkaškim turnirom podmlatka Košarkaškog kluba Kraljevica te veterana.Vrpcu su prerezali Matea Burić, članica KK-a Kraljevica te najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko iz Kraljevice, kao i gradonačelnik Čandrlić te direktor Inine Rafinerije nafte Rijeka, Kurt Bjerre, budući da je Ina za rekonstrukciju igrališta donirala oko 33 tisuće eura.


Ukupna vrijednost izvedenih radova je oko 209 tisuća eura, 70 tisuća eura financiralo je Ministarstvo turizma i sporta, 26 tisuća eura povučeno je iz Europskog fonda za ruralni razvoj, a ostatak troškova rekonstrukcije od oko 79 tisuća eura financirano je iz proračuna Grada Kraljevice.Na igralištu je postavljena nova podloga od antistres sintetičke gume, kao i novi koševi, tribine i nove stolice.


Ugrađena je zaštitna ograda, nova rasvjeta, a uređene su i stepenice te okolni zidovi. Postavljen je i videonadzor te uređena prilazna cesta.


– Bit ću slobodan pa reći da je ovaj projekt meni najdraži od svih koje smo proveli. Pogotovo zbog ove slike koju sada vidimo, i koju sam vidio proteklih mjeseci: igralište vrvi životom i ostvaruje se naša želja da bude središte i lokacija na kojoj će mladi ljudi naći jednu od točaka svojega djetinjstva.


Zbog toga je moja radost veća i zbog toga se osjećam posebno.


Sada idemo dalje, slijedi nam obnova sportske dvorane, vidite skele, tako da idemo korak po korak, zaključio je kraljevički gradonačelnik.Sportski duh


Direktor Rafinerije nafte Rijeke, Kurt Bjerre, kaže da su sportski duh i optimizam važni u današnjem užurbanom životu, posebno među mladim ljudima.


– Zato se trudimo poduprijeti projekte poput ovog koji promoviraju sportski način života.Lokalna zajednica pruža nam vrlo važnu potporu u vremenu najveće investicije u povijesti riječke rafinerije i zato nam je drago da joj možemo uzvratiti potporu.


Također, redovito pomažemo druge projekte u ovom području, a nastavit ćemo to činiti i u budućnosti, kazao je Bjerre.