Covid-19

Koronavirus u PGŽ-u: I dalje gotovo 40 posto testova pozitivno, evo najnovijih brojki

Portal Novi list

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminula još 1 starija necijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ-uDanas su u Primorsko-goranskoj županiji 732 novooboljele osobe, 667 ih je ozdravilo, dok broj aktivnih slučajeva iznosi 9894.


Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1859 uzoraka briseva, što čini udio od 39.38% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.


543 novooboljele osobe su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 76 sa Crikveničko- vinodolske regije, 44 sa Liburnijskog područja, 27 s otoka Lošinja, 23 s otoka Raba, po 8 s otoka Cresa i otoka Krka te 3 iz GK.
Najveći broj novooboljelih osoba, njih 435 pripadaju skupini radno aktivne populacije, 228 mlađim dobnim skupinama te 69 populaciji starijoj od 65 godina.


Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas u odnosu na jučer povećao za 5 pacijenata i iznosi 103.


U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 9 pacijenata.


Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je od COVID-19 bolesti preminula još 1 starija necijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ.


Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je zbog daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva, a i broja hospitaliziranih osoba, danas malo porastao i iznosi 1.04%.