Već peti mandat

Konstituirano Gradsko vijeće Bakra, Milan Rončević ponovo predsjednik

Sanja Gašpert

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Dopredsjednicima su imenovani Tomislav Dundović (HDZ) i Senka Šubat (PGS)Milan Rončević (HDZ) peti mandat za redom izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Bakra, jednoglasno je odlučeno na konstituirajućoj sjednici, na kojoj su dopredsjednicima, također jednoglasno, imenovani Tomislav Dundović (HDZ) i Senka Šubat (PGS).


U novom Gradskom vijeću, koje sada čini ukupno trinaest vijećnika, sukladno rezultatima lokalnih izbora, većinu s osam vijećnika imat će HDZ-e.


Uz Rončevića i Dundovića, HDZ-ovi vijećnici u Gradskom vijeću Bakra za sljedeće četverogodišnje razdoblje su Jasna Pleše, Ines Vlah, Dubravko Beretin, Alen Hoić, Mario Mavrić i Boris Petković.
PGS, koji se nakon duže pauze ponovno vraća u Vijeće, zastupat će troje vijećnika – Senka Šubat, Snježana Banić i Krešimir Mišković, a koaliciju SDP-HSU-HSS Tamara Kojić i Frano Budimir.


Na sjednici je imenovano i Mandatno povjerenstvo, za čiju je predsjednicu izabrana Tamara Kojić (SDP), potpredsjednik je Alen Hoić (HDZ), a član Mario Mavrić (HDZ).


Također, izabran je i Odbor za izbor i imenovanja, koji čine Boris Petković (HDZ) kao predsjednik, Senka Šubat (PGS) kao potpredsjednica te Dubravko Beretin (HDZ) kao član.S obzirom da Grad Bakar u srpnju obilježava svoj dan, izabrano je i Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja, čiji su članovi Boris Petković, Niko Cvjetković, Boro Štrbac, Dolores Paro-Mikeli i Zvonka Marčelja.


Prema rezultatima lokalnih izbora u Bakru, novi (stari) gradonačelnik Bakra je HDZ-ovac Tomislav Klarić, kojemu je to peti mandat čelnog čovjeka grada.


Klarić je čestitao svim vijećnicima na njihovom izboru u Gradsko vijeće te poželio uspjeh u radu, izrazivši nadu za dobrom suradnjom vlasti i oporbe, a, kako je kazao, sve za dobrobit građana svih bakarskih naselja.


Najavio je obilazak Industrijske zone Bakar na Kukuljanovu, kako bi se vijećnici upoznali s planovima njezina razvoja.


– Uskoro nam slijedi rebalans proračuna, sastanak s predstavnicima stranaka koje participiraju u Vijeću i izbor odbora Gradskog vijeća. Dinamično je razdoblje pred nama, u kojem nas čekaju brojni pripremljeni projekti.


Upravo danas potpisao sam ugovor sa Županijskom lučkom upravom u vezi projekta rekonstrukcije obale i uređenja pontonske šetnice, u prostoru zone veliki je investicijski zamah, pri kraju je izrada programa ukupnog razvoja Grada Bakra za sljedeće desetogodišnje razdoblje koji će biti temelj za povlačenje sredstava Europske unije.


U tijeku je izgradnja vodovoda Zlobinsko brdo i spajanje goranskog izvorišnog sustava s primorskim.


Kreće natječaj za izgradnju kanalizacijskog kolektora u Bakru, kao i izgradnja novog kompleksa na stadionu bakarskog Nogometnog kluba Borac, kazao je Klarić, koji je u izboru za gradonačelnika Bakra pobijedio još u prvom krugu osvojivši 60,43 posto glasova birača.