Online

Konfucijev institut kreće s besplatnim tečajem kineskog jezika, evo kako se prijaviti

Portal Novi list

Foto Reuters

Foto Reuters

Prijave su otvorene do popunjena mjesta zaključno do nedjelje, 7. veljače 2021. godine u 13 sati. Predavanja će biti radnim danima u popodnevnim terminimaKineski jezik, jezik je velikih mogućnosti – govori ga svaka 5 osoba u čak 33 države svijeta. Mlade osobe sve se više okreću učenju kineskoga jezika koji je u naprednim europskim zemljama već i među predmetima u osnovnoj školi.


Na Ekonomskom fakultetu u Rijeci kreće novi online početnički tečaj kineskog jezika koji mogu pohađati zainteresirani punoljetni građani s osnovnim znanjem engleskog jezika.


Riječ je o programu cjeloživotnog obrazovanja koji na Ekonomskom fakultetu provodi Konfucijev institut – sveučilišni centar za kineski jezik, kulturu i poslovanje.


70 školskih sati
Predavači će kroz 70 školskih sati predavanja i kroz otprilike 300 znakova uvesti polaznike tečaja u osnove kineskoga jezika i kulture. Novi semestar započinje 01. ožujka 2021. godine.


Prijave su otvorene do popunjena mjesta zaključno do nedjelje, 7. veljače 2021. godine u 13 sati. Predavanja će biti radnim danima u popodnevnim terminima.


Konfucijev institut osnovan je u partnerskom odnosu Sveučilišta u Zagrebu i Sjedišta Konfucijevih instituta u Pekingu te je jedina takva ustanova u Hrvatskoj.


Institut već nekoliko godina aktivno radi na promociji kineskog jezika i kulture, posebno među mladima, a isto tako kontinuirano radi na boljem povezivanje Hrvatske i Kine na svim područjima, uz posebni naglasak na poslovnu i ekonomsku suradnju.


Po završetku tečaja, Institut će polaznicima izdati potvrdu o uspješno završenom početnom stupnju kineskog jezika.


Postupak upisa


Postupak upisa na početni tečaj kineskog jezika u Konfucijevom institutu Sveučilišta u Zagrebu, u ljetnom semestru akademske godine 2020./2021. započinje prijavom zainteresiranih na motivacijski ispit, čije polaganje je preduvjet za upis.


Prijave za motivacijski ispit vrše se isključivo elektroničkim putem, slanjem e-maila na adresu [email protected], s početkom u srijedu, 27. siječnja 2021. u 10 sati i završetkom u nedjelju, 7. veljače 2021. u 20 sata, pri čemu je potrebno poslati osobne podatke: ime i prezime, datum rođenja, kontakt e-mail, kontakt broj mobitela i OIB.


Prijave koje pristignu izvan navedenog vremena neće biti uzete u obzir u niti jednom slučaju, kao ni telefonske prijave ili prijave poslane na neku drugu e-mail adresu.


Više informacija o prijavama potražite na mrežnim stranicama fakulteta – u rubrici cjeloživotno učenje