"Unaprjeđenje postupka integracije"

Konferencija Udruge Civis Mundi: Bolje integrirati migrante u lokalnu zajednicu

Vladimir Mrvoš

Treba prihvatiti nove sugrađane / Foto V. MRVOŠ

Treba prihvatiti nove sugrađane / Foto V. MRVOŠ

Cilj je senzibilizirati građane za prihvaćanje svojih novih sugrađana, potaknuti što bolju integraciju migranata u lokalnu zajednicu te, najvažnije, pronaći adekvatan smještaj za osobe koje su u potrazi za svojim novim domom, rekla nam je Petra Babić 


RIJEKA – Udruga Civis Mundi održala je u Rijeci završnu Konferenciju projekta “Unaprjeđenje postupka integracije” na kojoj su predstavljeni rezultati projekta, provedene aktivnosti i analize te utjecaj i značaj projekta na same korisnike kao i njihova iskustva.


– Ovakve rasprave i manifestacije imaju cilj pomoći promicanju svjesnosti u široj javnosti o problematici s kojom se susreću osobe s međunarodnom zaštitom u procesu svoje integracije. Osim širenja svjesnosti ove problematike u Hrvatskoj, održavanje konferencije posebno je usmjereno na upoznavanje građana i stručnjaka na području Rijeke i PGŽ-a sa spomenutom problematikom. Cilj je senzibilizirati građane za prihvaćanje svojih novih sugrađana, potaknuti što bolju integraciju migranata u lokalnu zajednicu te, najvažnije, pronaći adekvatan smještaj za osobe koje su u potrazi za svojim novim domom, rekla nam je Petra Babić, voditeljica projekta.
Na konferenciji je bilo prisutno i 12 izbjeglica iz Afganistana, koji žive u Rijeci, a njih 4 je zaposleno.