Grad Rijeka

Kompenzacija. Zbog radova u Adamićevoj proširena zona ulica sa smanjenom zakupninom

Sanja Gašpert

Građevinski radovi u središtu Rijeke zagorčavaju život trgovini i uslužnim djelatnostima / Foto : M. ĐEKIĆ

Građevinski radovi u središtu Rijeke zagorčavaju život trgovini i uslužnim djelatnostima / Foto : M. ĐEKIĆ

Popis svih zakupnika koji su obuhvaćeni mjerom dostupan je na portalu Grada Rijeke www.rijeka.hrRIJEKA – Grad Rijeka povećava obuhvat ulica u središtu grada u kojima će se, zbog radova u Adamićevoj, umanjiti zakupnina zakupcima gradskih poslovnih prostora.


– Nakon što je sredinom ožujka ove godine zaključkom gradonačelnika Marka Filipovića za dio ulica u zoni obuhvata radova koje u Adamićevoj ulici provodi KD Vodovod i kanalizacija odobreno umanjenje zakupnine za gradske poslovne prostore, Grad Rijeka proširuje područje na kojem će se umanjiti zakupnina zakupnicima poslovnih prostora Grada Rijeke na koje izravno utječe izvođenje radova u sklopu projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka, kažu u Gradu Rijeci.


Umanjenje u visini pedeset posto iznosa zakupnine tako se od 15. travnja ove godine odnosi na zakupnike koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima na sljedećim adresama: Ante Starčevića 13/A, Trg Republike Hrvatske 2 i 5, Jelačićev trg od broja 1 do 7/A, Uski prolaz 2/A, Žabica 2, te cijele ulice Adamićeva, Bačvarska, Demetrova, Ivana Zajca, Jedrarska, Matačićeva, Matije Gupca, Ribarska, Riva, Riva Boduli, Scarpina, Splitska, Trninina, Trpimirova, Uljarska, Vatroslava Lisinskog, Verdijeva, Veslarska, Wenzelova, Zadarska, Zagrebačka i Zanonova. Popis svih zakupnika koji su obuhvaćeni mjerom dostupan je na portalu Grada Rijeke www.rijeka.hr.
Također, stručne službe Grada započele s izdavanjem odobrenja za razdoblje od 27. siječnja do 30. travnja 2024. godine na način da se zakupnicima ispostavljaju odobrenja, dok će se za sljedeće razdoblje računi zakupnine umanjiti prilikom fakturiranja, počevši od 1. svibnja. Dodatne informacije poduzetnici mogu zatražiti na [email protected] ili broj telefona 051/209-423.