Pismo župana

Komadina želi da Plenković pokrene provedbu plana restrukturiranja Uljanika i bez Bruxellesa

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Još jednom pozivam upravu Uljanika i Vladu Republike Hrvatske da hitno iznađu održivo rješenje ne samo za podmirenje obaveza prema radnicima već i nastavak proizvodnje na KantridiRIJEKA Župan Zlatko Komadina reagirajući na aktualnu situaciju u „3. maju“, gdje su radnici već treći dan u štrajku, uputio je pismo sljedećeg sadržaja predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i resornim ministrima:


„Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,


izražavam podršku opravdanim zahtjevima radnika „3. maja“ koji legitimnim akcijama traže isplatu svojih plaća te još jednom pozivam upravu Uljanika i Vladu Republike Hrvatske da hitno iznađu održivo rješenje ne samo za podmirenje obaveza prema radnicima već i nastavak proizvodnje na Kantridi.
Predlažem da Vlada Republike Hrvatske pokrene provedbu plana restrukturiranja ne čekajući briselsku administraciju.“


Podsjetimo, postojeći plan restrukturiranje, koji je poslan na odobrenje Bruxellesu, u bitnome traži od Vlade da odjednom isplati 350 milijuna eura Uljaniku, dok bi strateški partner, kojeg je izabrao Uljanik, a riječ je o Danku Končaru u cijelom procesu sudjelovao s 25 milijuna eura.


Polovicu tog iznosa Končar je već uplatio kako bi Uljanik mogao isporučiti posljednju platformu, koja je izrađena na pulskim navozima.


Danko Končar jučer je izjavio kako nije spreman radnicima osigurati novac za plaće, jer još ne zna hoće li plan restrukturiranja biti prihvaćen pa samim time ne bi osigurao povrat tog novca.