Župan

Komadina u posjetu Međimurju, dogovara suradnju na projektima Frankopana i Zrinskih

Sanja Gašpert

Zlatko Komadina i suradnici u posjetu Međimurskoj županiji

Zlatko Komadina i suradnici u posjetu Međimurskoj županiji

Cilj je razvoj rute na nacionalnoj razini.Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina sa suradnicima u posjetu je Međimurskoj županiji, gdje je dogovorena suradnja projekata Frankopana iz Primorsko-goranske županije i Zrinskih iz Međimurske županije, a u cilju razvoja rute na nacionalnoj razini.


– Međimurska županija baštini priču o velikaškoj obitelji Zrinskih, a Primorsko-goranska o Frankopanima, stoga logika nalaže da ujedinimo priče u zajednički kulturno-turistički proizvod, proširimo rutu i na Karlovačku i Ličko-senjsku županiju te podignemo projekt na nacionalnu razinu, izjavio je župan Komadina prilikom boravka u Međimurju.


Podsjeća kako je pod motom “Junaci imaju svoj kraj, ali priče o njima ne” valorizirana kulturno-povijesna baština krčkih knezova te obnovljeno sedamnaest kaštela i tri sakralna objekta.
– Posjet Primorsko-goranske županije konkretan je primjer povezivanja dviju županija, spoju plave i zelene Hrvatske i promicanju naše kulture, vrijednosti i identiteta, rekao je međimurski župan Matija Posavec.


Ocjenjuje kako priču o Zrinskim i Frankopanima, osim na nacionalnoj razini, treba predstaviti i Europi.


Uz kulturne veze, razgovaralo se i o gospodarskom razvoju dviju županija u primjeni visokotehnoloških, inovativnih metoda poučavanja i znanstvene izvrsnosti kroz povezivanje znanstveno istraživačkih centara te razvoju poljoprivredne proizvodnje, a najavljen je nastavak dosadašnje uspješne suradnje u organizaciji zajedničkih manifestacija.


Župan Komadina izrazio je zadovoljstvo boravkom u Međimurju uputivši zahvale na gostoprimstvu, a posjet, kojemu su prisustvovale su i predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, viša savjetnica za projekte valorizacije kulturne baštine Rajna Miloš te Petra Vadlja, pročelnica Službe za poslove župana, nastavio se razgledom objekata Zrinskih na području Međimurske županije.