Župan

Komadina: Novi Stožer sam imenovao upravo kako bi se izbjegla njegova politizacija

Hina

Foto Ivica Tomić

Foto Ivica Tomić

Komadina je komentirao jučerašnje tvrdnje bivšeg načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Marka Borasa Mandića po kojima je njegova smjena bila "čisto politička"Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u petak da je novi sastav Stožera civilne zaštite te županije, kojem su isključivo ljudi iz struke, imenovao upravo kako bi izbjegla njegova politizacija i politizacija situacije oko pandemije covida-19.


Komadina je komentirao jučerašnje tvrdnje bivšeg načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Marka Borasa Mandića po kojima je njegova smjena bila “čisto politička”.


Na konferenciji za novinstvo županijskog Stožera civilne zaštite u petak, na novinarski upit da komentira tvrdnje bivšeg načelnika, novi načelnik Mladen Šćulac je rekao kako je novi sastav imenovan na temelju zakona o sustavu stožera civilne zaštite i pravilnika o njegovu sastavu.
Oni su jasni i nedvojbeno govore da u sastavu moraju biti ravnatelji bolnica i doma zdravlja, što je nedostajalo u prijašnjem sastavu Stožera, rekao je Šćulac, inače županijski vatrogasni zapovjednik.


“Kao takvi, radimo i ostvarujemo jako dobru suradnju i primjer smo suradnje u Hrvatskoj”, istaknuo je i dodao da sastav i načelnika Stožera imenuje župan u skladu sa zakonskim propisima.


Ravnatelj županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović reagirao je na tvrdnje Borasa Mandića po kojima raste broj zaraženih otkako je smijenjen, a da se ne poduzimaju mjere.


Mićović je rekao da raste broj zaraženih u cijeloj Europi.


“U ovakvoj fazi epidemije je naša mogućnost djelovanja ograničena te nema smisla govoriti o tome da je neki sastav Stožera uspješniji, a ne razmišljati o globalnim trendovima”, istaknuo je Mićović.