Manjinski izbori

Koalicija DSS-a i Liste za Rijeku ide na dopunske izbore: ‘Glas srpske zajednice mora se čuti u Gradskom vijeću’

Damir Cupać

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Zamjenik predsjednika DSS-a Jovica Radmanović ocijenio je da su dopunski izbori dobra prilika za srpsku nacionalnu manjinu da izabere kvalitetnog predstavnika u Gradskom vijeću



RIJEKA – Nositelj koalicijske liste DSS-a i Liste za Rijeku na dopunskim izborima na kojima će se birati jedan gradski vijećnik iz redova srpske nacionalne manjine, Milan Popadić, pozvao je sve birače srpske zajednice da izađu na izbore kako se ne bi dogodilo da o srpskom predstavniku u gradskom parlamentu odlučuju tri autobusa birača.


– Prvi put srpska nacionalna manjina ima priliku neposredno birati svog predstavnika u Gradskom vijeću. Dvije su izborne liste, naša kojoj sam ja nositelj, i lista SDSS-a kojoj je nositelj Mile Opačić. Naša lista odražava sastav srpske zajednice u Rijeci, na njoj su ljudi od morala i kredibiliteta. Uvjeren sam u superiornost naše liste jer su na onoj drugoj možda dobri ljudi, ali su polupismeni i nisu kredibilni. Iza mene stoji moja biografija, riječki sam student generacije, profesionalno sam ostvaren i uvijek sam spreman iznositi stavove. Nositelj druge liste je 10 godina u Gradskom vijeću gdje predstavlja srpsku zajednicu, a nije riječ progovorio. Licemjerno je od SDP-a i PGS-a da podržavaju takvog predstavnika. On je klimoglavac. Suradnja s riječkom vlašću je potrebna, ali na partnerskim osnovama, izjavio je Popadić.


Zamjenik predsjednika DSS-a Jovica Radmanović ocijenio je da su dopunski izbori dobra prilika za srpsku nacionalnu manjinu da izabere kvalitetnog predstavnika u Gradskom vijeću.




– Izbori pokazuju da srpska zajednica nije homogena i to nas ne veseli. Trebali bi se svi zajednički dogovoriti oko nekih stvari. Nudili smo dijalog konkurentskoj listi, ali nismo naišli na razumijevanje. Ako osvojimo mandat, prvi put će se čuti mišljenje srpske zajednice u Rijeci, zaključio je Radmanović.