Sastanak u Županiji

Klub 138. brigade Goranski risovi bi uredio Spomen sobu u Delnicama, dobili su podršku PGŽ

Sanja Gašpert

Foto PGŽ

Foto PGŽ

Spomen soba bi se uredila u prostorima iz kojih se rukovodilo akcijom osvajanja vojarni u i oko grada DelnicaPročelnik Ureda Primorsko-goranske županije Goran Petrc i savjetnik za pravne poslove i razvoj civilnog društva Zlatko Mihelec primili su predstavnike Kluba 138. brigade Goranski risovi – predsjednika Kluba Željka Sokola, ratnog zapovjednika brigadnog generala Miljenka Balena te članove Kluba Milivoja Diklića i Zdenka Holenka.


Razgovaralo se o pokretanju projekta uređenja budućeg muzejskog prostora Spomen sobe 138. brigade HV u prostorijama Kluba u zgradi Grada Delnica, u prostorima iz kojih se rukovodilo akcijom osvajanja vojarni u i oko grada Delnica.


U ovoj godini namjera Kluba je izrada projektne dokumentacije, a građevinski radovi i postavljanje spomen postava planirani su za sljedeću godinu.
Pročelnik Petrc rekao je kako Primorsko-goranska županija podržava navedeni projekt, koji će, dodao je, naglasiti doprinos Gorana i drugih pripadnika Brigade s područja Primorsko-goranske županije u stvaranju samostalne i suverene države Hrvatske.