Dan nezavisnosti BiH

Susret s književnikom Enesom Kiševićem u Rijeci: ‘Kad bi samo čovjek mogao dorasti do svoga srca’

Jakov Kršovnik

Enes Kišević / Foto Marko Gracin

Enes Kišević / Foto Marko Gracin

Književni susret organiziralo je Vijeće bošnjačke manjine Grada Rijeke, a tijekom susreta Enes Kišević čitao je svoje radove pa su tako okupljeni imali prilike čuti njegove pjesme posvećene Branku Fučiću i Mustafi Nadareviću, Kiševićevoj braći i majci, ali i interpretacije pjesama drugih autora među kojima su se našle »Biti mi daj« fra Bonaventure Dude, kao i stihovi Maka DizdaraRIJEKA – Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održan je susret s književnikom i dramskim umjetnikom Enesom Kiševićem u Gradskoj vijećnici.


Književni susret organiziralo je Vijeće bošnjačke manjine Grada Rijeke, a tijekom susreta Enes Kišević čitao je svoje radove pa su tako okupljeni imali prilike čuti njegove pjesme posvećene Branku Fučiću i Mustafi Nadareviću, Kiševićevoj braći i majci, ali i interpretacije pjesama drugih autora među kojima su se našle »Biti mi daj« fra Bonaventure Dude, kao i stihovi Maka Dizdara.


S prisutnima je podijelio i mnoge osobne događaje, poput smrti brata, ali i razmišljanja o svijetu i čovjeku pa je tako istaknuo da je srce uvijek na strani života.


Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

– Kad bi samo čovjek mogao dorasti do svoga srca bio bi čovjek, rekao je, a kasnije i prispodobio kako »sve što je nježno traje, a sve što je jako je lomljivo« prizvavši tu misao slikom tenka koji gazi vlati trave, a one se nakon prolaska ponovno uspravljaju.


Prije susreta okupljenima se u ime organizatora obratila predsjednica Udruge mladih Bošnjaka i prijatelja Grada Rijeke i PGŽ-a, Edvina Čehajić.


– Današnjim programom obilježavamo Dan nezavisnosti BiH i to na najljepši mogući način, kroz poeziju i umjetnost Enesa Kiševića, književnika i umjetnika, člana Društva hrvatskih književnika i dobitnika brojnih značajnih književnih nagrada, rekla je te u ime organizatora svim građanima BiH te svima koju BiH smatraju svojom domovinom čestitala Dan nezavisnosti. Susret je moderirao pjesnik Damir Maras, koji je na kraju otpjevao pjesmu Vice Vukova »Tvoja zemlja«, a Mensur Ferhatović okupljenim je posjetiteljicama podijelio ruže povodom nadolazećeg Dana žena.


Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin