Alen Ružić

KBC Rijeka spreman i ekipiran za povećani prihvat covid pacijenata

Portal Novi list

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Upravo su oslobodili dodatne krevete na Klinici za otorinolaringologiju pa sada KBC Rijeka raspolaže s ukupno 118 kreveta za prihvat novooboljelih od koronavirusa.O aktualnoj epidemiološkoj situaciji u PGŽ na redovnoj konferenciji za novinare izvijestio je glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević.


Rekao je kako su tijekom vikenda testirane 133 osobe, među kojima je 33 covid pozitivno, a to znači da se i dalje udio pozitivnih u ukupnom broju testiranih kreće oko 20%.


Dodao je da i dalje u strukturi novooboljelih dominira radno aktivno stanovništvo i studentska populacija. Rončević je rekao da usprkos proboju virusa u pojedine škole, situacija nije do te mjere zabrinjavajuća da bi se išlo na potpuno zatvaranje škola.
Porast broja novozaraženih koji se bilježi proteklih dana ima za očekivanu posljedicu i veći broj hospitaliziranih.


Prema informacijama ravnatelja KBC Rijeka Alena Ružića, trenutno je na bolničkom liječenju 39 covid pacijenata, 31 osoba se nalazi u Klinici za infektologiju, a 8 u respiracijskom centru od kojih su tri su osobe na respiratoru.


Ravnatelj Ružić je naglasio da riječki KBC ima dovoljno kreveta, zdravstvenog osoblja i opreme za znatno veći priljev pacijenata od trenutnog. Dodao je da su upravo oslobodili dodatne krevete na Klinici za otorinolaringologiju pa sada KBC Rijeka raspolaže s ukupno 118 kreveta za prihvat novooboljelih od koronavirusa.


U KBC nema zastoja niti u zbrinjavanju ostalih pacijenata pa je Ružić pozvao sve koji imaju zakazane specijalističke preglede, a nisu obavješteni o otkazivanju, da dođu u dogovorenom terminu.


Također je naglasio da je organizacijski i kadrovski KBC Rijeka spreman i za daljnje pogoršanje epidemiološke situacije, da se pomno planira unaprijed, te da stanovnici PGŽ mogu biti sigurni da će u KBC Rijeka dobiti odgovarajuću zdravstvenu skrb.