Ravnatelj potvrdio

KBC Rijeka sprema dodatne kapacitete za covid pacijente. Svi oboljeli s gastroenterologije su dobro

Barbara Čalušić

Alen Ružić / Snimio Marko GRACIN

Alen Ružić / Snimio Marko GRACIN

U slučaju da brojke COVID -bolesnika nastave rasti, imamo spremne popise novih timova i novih odjela koji će skrbiti o takvim bolesnicima, poručuje Ružić.U KBC-u Rijeka, prema riječima ravnatelja prof. dr. Alena Ružića, u ovom se trenutku planiraju dodatni kapaciteti u slučaju porasta broja novih slučaja hospitalizacija zbog dijagnoze COVID-19.


– Kao i dosad, spremni smo u bilo kojem trenutku povećati naše naše COVID-kapacitete. U slučaju da brojke COVID -bolesnika nastave rasti, imamo spremne popise novih timova i novih odjela koji će skrbiti o takvim bolesnicima, poručuje Ružić.


Oboljeli od COVID-19 u KBC-u Rijeka trenutno se liječe na tri odjela riječke bolnice – COVID-odjelu smještenom na Klinici za ginekologiju i porodništvo, Centralnom respiracijskom centru te Klinici za infektologiju kojoj se pribraja i posebna trijaža za COVID-pozitivne bolesnike koji dolaze s kućnog liječenja zbog jačanja simptoma bolesti.
Tu su i izolacijski kapaciteti koji su na sušačkom lokalitetu smješteni na Klinici za maksilofacijalnu kirurgiju, dok na riječkom lokalitetu svaka klinika ima svoje zasebne izolacijske kapacitete.


Pacijenti s gastroenterologije su pod nadzorom i dobro


Svi od čak 24 pacijenta s Odjela gastroenterologije kod kojih je prošli tjedan potvrđena zaraza koronavirusom su dobro. Potvrdio je to ravnatelj riječke bolnice prof. dr. Alen Ružić, ističući da nitko od zaraženih nije završio na respiratoru te se u ovom trenutku čeka istek infektivnosti kako bi pacijenti mogli biti vraćeni na odjel.


Gastroenterološki pacijenti u COVID-jednicama riječke bolnice cijelo su vrijeme bili pod nadzorom stručnjaka te su gastroenterolozi nadzirali njihovu primarnu bolest.