Akcija Reformista

Nevjerojatan odaziv: Kastavci prikupili 1.300 kila hrane za pse i mace Gline i Petrinje

Portal Novi list

Foto Reformisti Kastav

Foto Reformisti Kastav

1.300 kilograma hrane, 1.400 kuna novčanih donacija, mnoštvo lijekova, krevetića, posudica, vodilica i igračaka, prikupljeno je danas na akcijiKastavski Reformisti danas su organizirali akciju prikupljanja hrane za pse i mace Gline i Petrinje. Odaziv Kastavki i Kastavaca, ali i stanovnika okolnih gradova i općina bio je nevjerojatan.


“Teško je pronaći riječi kojima bi se opisala energija današnje akcije. Uspjeh joj najlakše opisuju brojke: 1.300 kilograma hrane, 1.400 kuna novčanih donacija, mnoštvo lijekova, krevetića, posudica, vodilica i igračaka.


Posebne zahvale zaslužuju svi naši volonteri koji su usprkos “zubatom suncu” sa širokim osmjehom na licu zaprimili sve donacije.
Veliko hvala Društvu za zaštitu životinja Rijeka (Azil za nezbrinute životinje) i njezinoj predstavnici gospođi Mariji.


Ovom prilikom zamijenili smo uloge te su oni umjesto doniranih bili donator sa četiri velike vreće hrane.


No najveće zahvale idu našoj prijateljici, humanitarki velikoga srca Jasni Vrhovac. Osim što je inicirala ovo prikupljanje, Jasna je u prostorijama svoje Riječke građanske inicijative – POMOZIMO privremeno uskladištila doniranu hranu.


Privremeno, jer će njezina inicijativa sve donacije već u narednim danima odvesti u pogođene krajeve, na mjesta gdje su najpotrebnija.


Novčane donacije biti će uplaćene na dva mjesta.


Neprofitnoj organizaciji “Farmica” i organizaciji SOS za životinje s područja Sisačko-moslavačke županije koji će sredstva iskoristiti za prehranu domaćih životinja.


Još jednom, hvala svima, dokazali ste da ste najveći kada je najpotrebnije”, poručuje Dajan Delić iz kastavskih Reformista.