Proljetni radovi

Kastav uređuje sportska i dječja igrališta

Slavica Kleva

Nakon prekrasnih grafita koje je izradio Edi Gustin, igralište Petra Jurčića će sada dobiti i podlogu u boji. Stoga iz gradske uprave poručuju za malo strpljenja.Proljetni radovi koje je Grad Kastav pokrenuo najprije asfaltirajući dijelove cesta u Jurčićima, Žegotima i Trinajstićima, preselili su se na sportska i dječja igrališta.


Tako će zbog radova i bojenja podloge, igralište »Petra Jurčića« biti zatvoreno do petka, 2. travnja.


Nakon prekrasnih grafita koje je izradio Edi Gustin, igralište će sada dobiti i podlogu u boji. Stoga iz gradske uprave poručuju za malo strpljenja.
– Grad Kastav se aktivno uključio u obnovu i drugih igrališta, te su u tijeku velika ulaganja na izgradnji novih te sanaciji i održavanju i drugih postojećih dječjih i sportskih igrališta, doznajemo od Dalibora Babića, pročelnika za komunalne djelatnosti u Gradu Kastvu.


Najveća ulaganja trenutno se izvode na sportskim igralištima, odbojkaškom i košarkaškom na način da se izvode nove podloge, popravlja i nadopunjuje sva bravarija, izvodi ličenje svih ogradnih stupova, a zasađen je novi drvored, kaže nam.


– Zamijenjene su nove mreže na koševima i golovima, tribine su zidarski obrađene te će se ličiti, a ogradni zidovi se oslikavaju grafitima. Izgradit će se novo dječje igralište i to tako da će se ugraditi multifunkcionalne sprave, ljuljačke, igralište će biti ograđeno, te će se antistresnim podlogama osigurati sigurnost djece.


I na Miserkinu se sanira i održava sportsko igralište.


A na igralištu »Petar Jurčić« dodatno su uređene zelene površine, popravljena je ogradna mreža, obojeni ogradni stupovi i klupica, zidarski su obrađene i obojene tribine, nastavlja Babić.


Inače, sva dječja igrališta, njih deset, u idućem razdoblju će se održavati, sanirati te će se izvesti svi uočeni nedostaci kako bi zadovoljila najviše standarde.


Na svim igralištima bit će obogaćena postojeća podloga (riza), izvest će se održavanje i ličenje igrala, zamijeniti i puniti ljuljačkama – kazao je na kraju naš sugovornik.