Zoran Blažević

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Bakra: Želim probuditi ovaj usnuli grad

Sanja Gašpert

Edi Golik, Zoran Blažević i Saša Đujić na predstavljanju programa

Edi Golik, Zoran Blažević i Saša Đujić na predstavljanju programa

Naš grad treba gradonačelnika koji će upravljati iz Bakra, a ne iz Zagreba, kazao je Zoran Blažević, ističući svoju kandidaturu pod sloganom Grad svima - Živimo BakarGrad Bakar već niz godina ima jedan od najvećih proračuna u regiji u odnosu na broj stanovnika. Ovogodišnji proračun je 100 milijuna kuna, no unatoč velikim godišnjim proračunima bakarsko područje nema riješenu kanalizaciju, dok se o plinu niti ne razmišlja.


Nemamo ni sportsku dvoranu, stoga naš košarkaški prvoligaš KK Adria Oil Škrljevo za svoje treninge i utakmice iznajmljuje sportsku dvoranu u Čavlima, u Općini koja ima gotovo tri puta manji proračun od našeg, a razvijenija je u mnogočemu.


Naša naselja nemaju sadržaja, nemaju mladih, domovi kulture su u lošem stanju. Samo se šminka i ulaže u Industrijsku zonu Bakar na Kukuljanovu. Naš grad treba gradonačelnika koji će upravljati iz Bakra, a ne iz Zagreba, kazao je to na Hreljinu Zoran Blažević, kandidat SDP-a za gradonačelnika Bakra, ističući svoju kandidaturu pod sloganom Grad svima – Živimo Bakar.


Neiskorišteni prostori
Blažević je kazao kako su prioriteti njegova programa zadržati mlade na ovom prostoru te im omogućiti izgradnju i kupnju povoljnih POS-ovih stanova.


– Mladim poduzetnicima ćemo dati besplatno u najam prazne i neiskorištene prostore u vlasništvu Grada. Umirovljenicima, nezaposlenima i blokiranima povodom božićnih i uskrsnih blagdana svake godine dat ćemo minimalno 500 kuna, što je do sada bila praksa samo u izbornoj godini.


Za svako novorođeno dijete osigurat ćemo veće jednokratne naknade, kao i veće stipendije za najuspješnije učenike i studente s područja našeg grada. Grad Bakar je predivan, ali nažalost usnuli grad.


Grad prepun potencijala koji moramo probuditi i oživjeti. Grad Bakar mora živjeti od Industrijske zone, a ne kao do sada da Industrijska zona živi na uštrb boljeg životnog standarda svih građana bakarskog kraja.


Bit ću gradonačelnik kojem će briga o našem kraju biti jedini prioritet. Gradonačelnik koji neće primati saborsku plaću, odnosno raditi dva posla od kojih jedan svakako mora biti »zakinut«, kazao je Blažević.


Potrebe građana


Predsjednik bakarskog SDP-a Edi Golik istaknuo je kako će SDP na predstojećim lokalnim izborima ponuditi građanima novi, jači, transparentniji i prosperitetniji grad.


Bakar to zaslužuje, a vlašću HDZ-a u proteklih 16 godina dobili smo razvijenu poslovnu zonu, namjerno kažem poslovna jer da bi bila industrijska trebalo bi se nešto proizvoditi, a ne proizvodi se ništa, a s druge strane sva ostala mjesta i sam grad su opustošeni, ljudi se svakodnevno žale na standard, na svoja materijalna i socijalna prava, na općenito život u samom gradu.


HDZ-e je prodao poslovnu zonu, a novca nema, razvijanja grada i okolnih mjesta nema, i tome ćemo stati na kraj i početi proporcionalno ulagati u sva mjesta kako bi svi naši stanovnici bili jednaki i kako bi mlade obitelji upravo Bakar odabrale kao mjesto gdje će zasnovati svoju obitelj, kazao je Golik.


Podršku je Blaževiću došao dati i izvršni tajnik SDP-a Hrvatske za ovo područje Saša Đujić, koji je kazao kako će SDP-e i kroz svoje kandidate u Gradskom vijeću Bakra svojim radom biti posvećen građanima i njihovim potrebama.


Bakar je jedan od bogatijih gradova u Hrvatskoj, a građani još uvijek nemaju kanalizaciju, brzi internet i slično, neka naselja čak niti autobusne linije vikendom, kazao je Đujić.