Bodrenje

Kako su Riječani na Korzu doživjeli finale Kupa: Krepat, ma ne molat, bit će bolje drugi put

Marko Dobrecović

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Prekrasan slobodnjak Tonija Fruka za počasni pogodak Rijeke izmamio je salve aplauza i povika kao podsjetnik na - krepat, ma ne molat. Uostalom, tko ne zna gubiti, ne zna slavitiOdlučujuća utakmica ovogodišnjeg izdanja hrvatskog nogometnog kupa organizirano se pratila sinoć u centru Rijeke. Uslijed promjene formata finala, Rijeka je dobila priliku biti domaćin uzvrata, a nakon maksimirske nule, navijači su osim rasprodanih tribina Rujevice omiljeni klub bodrili i s riječkog Korza.


Foto galerija: Zajedničko gledanje finala Kupa Foto: Ana Križanec


U organizaciji Grada Rijeke i HNK-a Rijeka, na Trgu 128. brigade HV-a postavljen je veliki ekran za javno gledanje utakmice. Riječki su se navijači odazvali, no razloga za veliku feštu na Korzu nažalost nije bilo.

Na polovini igre uz riječki manjak od 2-0 na semaforu, pojedinci su već počeli napuštati trg jer je za plavo-bijelo zrake Rabuzinova sunca Rijeci trebala pobjeda.


Podrška do kraja


Naša sugovornica Jasna jedna od onih koji kažu da nije gotovo dok sudac ne odsvira znak za kraj.


Foto Ana Križanec


– Nije gotovo dok nije gotovo! Ma dobit ćemo mi to. Entuzijazam je tu. Za Rijeku odmah. Podržavam organiziran prijenos. Neka su to napravili. Žao mi je što je mali odaziv, ali bitno da je Rujevica puna! Često se odazivam organiziranim prijenosima. Odrasla sam na Orijentovom igralištu. Krepat, ma ne molat do kraja, optimistična je bila Jasna Šestan.


Uz deficit na semaforu, navijači su na velikom ekranu i uz glasan ton na zvučnicima pomno pratili stanje na terenu. Trg 128. brigade HV-a poznato je poprište organiziranih prijenosa, prisjeća se navijač Anton.– Nadamo se da će Rijeka ipak preokrenuti ovaj rezultat. Odazvao se organiziranim javnim prijenosima jer je ambijent ljepši, a i veličina ekrana je bolja nego doma. Pratili smo ovdje brojne utakmice pa i dočeke nakon naslova kupa, ulaska u Europsku ligu…


Rezultat u finalu kupa nije dobar, ali treba čestitati ljudima u HNK-u Rijeka koji su nakon one katastrofalne situacije prošle sezone uspjeli izvući da je Rijeka druga u prvenstvu i da igra kvalifikacije Konferencijske lige, podcrtava Anton.


Počasni pljesak


Navijanje okupljenih izostalo je uslijed nepovoljne igre njihovih ljubimaca, no obrana Martina Zlomislića u 72. minuti potaknula je trg na kolektivni pljesak. Ipak, gol Marka Bulata za nedostižnih 0-3 navijače je, poput našeg sugovornika Harisa, natjerao na razočaranje.– Rijeka cijelu sezonu ubija, a zadnjih par kola ih nema. Nula bodova. Razočaran sam i to je to. Ovaj treći gol je totalno dotukao stvari. Rijeka je neprepoznatljiva na terenu.


Nije ona poletna kakvu smo gledali cijelu sezonu, kao da Rijeci netko stoji na vratu i ne da joj da diše. Super je stvar što je organiziran ovaj prijenos za nas koji nismo stigli doći do karata. Da je bolja igra, i atmosfera bi bila kudikamo bolja, kaže Haris Murić.Unatoč izostanku atmosfere, okupljene je na kakvu-takvu reakciju izazvao komentator prijenosa Anđelko Kecman koji je u televizijskom prijenosu istaknuo da je na Rujevici počeo pljusak, a kako u centru grada u tom trenutku nije kišilo, na trgu je uslijedio kolektivni pogled u nebo i procjena kada će kiša stići do njih.Prekrasan slobodnjak Tonija Fruka za počasni pogodak Rijeke izmamio je salve aplauza i povika kao podsjetnik na – krepat, ma ne molat.