Razvijanje svijesti

Kako je riječka OŠ Gornja Vežica vrata otvorila i kućnim ljubimcima

Ingrid Šestan Kučić

Foto OŠ Gornja Vežica

Foto OŠ Gornja Vežica

Riječka škola već dvije godine Svjetski dan zaštite životinja obilježava na poseban načinOsnovna škola Gornja Vežica već niz godina obilježava Svjetski dan zaštite životinja, a posljednje dvije godine to čini na poseban način.


Naime, s ciljem razvijanja svijesti i potrebi brige za životinje vrata te škole otvaraju se i za kućne ljubimce.


Tako su i krajem tjedna jedan dan uz učenike u školu stigli i njihovi ljubimci, a uz najmnogobrojnije pse našlo se tu i mačaka, hrčaka, zamoraca, zečeva, ptica i ribica.
Izložbi gornjovežičkih ljubimaca pridružio se i Ivica Butorac sa psom pomagačem slijepim osobama koji je s učenicima podijelio crtice iz života s njegovim ljubimcem pomagačem.


Foto OŠ Gornja Vežica


Druženju učenika i ljubimaca pridružili su se i volonteri iz Azila za napuštene pse na Viškovu, koji su poseban naglasak stavili na teško udomljavanje odraslih crnih pasa.


– Rijeka je grad koji nema pasa lutalica i to zahvaljujući radu azila i radu njegovih volontera koji nesebično izdvajaju svoje vrijeme.


Za Azil svake godine u školi prikupljamo potrepštine: hranu, dekice, igračke pa smo i ove godine učenike pozvali da učine isto, kazala je ravnateljica OŠ Gornja Vežica, Bojana Matešin.


Druženje osnovaca i ljubimaca završilo je njihovom zajedničkom povorkom, a svakom učeniku uručena je zahvalnica jer su svojim dolaskom uveličali ovu svečanost.