Vojko Obersnel

Kad će novi natječaj za Galeb? ‘Ne želim o datumu, ali optimist sam’

Damir Cupać

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Vjerujem da bi to sve moglo biti gotovo do kraja ovog mjeseca. Što se tiče rezultata natječaja, optimist sam, poručio je ObersnelRIJEKA Gradonačelnik Vojko Obersnel najavio je da će za uskoro početi radovi na izgradnji Dječje kuće vrijedni 42 milijuna kuna, a što je projekt koji je dio infrastrukture revitalizacije kompleksa Benčić u sklopu Europske prijestolnice kulture. Dječja kuća koja će se graditi u ciglenom objektu trebala bi biti gotova sredinom 2020. godine.


– Za nekoliko dana uvest ćemo izvođača radova koji će realizirati projekt uređenja partera i infrastrukture, odnosno trga, u kompleksu Benčić. Upravna zgrada na kojoj se odvijaju intenzivni radovi bit će gotova početkom 2020. godine. Za nekoliko dana kreće novi natječaj za izgradnju nove zgrade Gradske knjižnice. Ukupno je za revitalizaciju Benčića osigurano preko 200 milijuna kuna, a od toga je 100 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava, naveo je Obersnel. I dodao da je to, za grad koji propada, prilično dobar posao.


– Nemam namjeru bavit se čudnim tezama onih koji su zabrinuti za dogovor oko zamjene nekretnina i rješavanje duga prema državi koji je nastao u zadnjih pet-šest godina. Ako netko misli da je loš posao riješiti 30 posto gradskog duga s jedan posto imovine, ne mogu tu pomoći. Kada takvi ekonomski stručnjaci budu dobili priliku voditi grad, moći će to i pokazati, kazao je Obersnel.
Na novinarsko pitanje kada će biti raspisan novi natječaj za brod Galeb, Obersnel je naglasio da ne želi govoriti o datumu.


– Jer je to onda prilika za daljnje prepucavanje. To nije natječaj za kutiju cigareta. Trebalo je izraditi novi troškovnik i za njega ishodovati suglasnost konzervatora, Hrvatskog registra brodova… Vjerujem da bi to sve moglo biti gotovo do kraja ovog mjeseca. Što se tiče rezultata natječaja, optimist sam, poručio je Obersnel.