kandidat za gradonačelnika

Josip Ostrogović predstavio zamjenike i listu HDZ-a za Gradsko vijeće: Ljudi koji će donijeti pozitivne promjene u Rijeci

Orjana Antešić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Pobjede li na predstojećim izborima, Ostrogović je za prve konkretne rezultate koje će osjetiti građani najavio da nijedno dijete od rujna ove godine neće ostati neupisano i bez mogućnosti pohađanja vrtića.RIJEKA – Kandidat HDZ-a za riječkog gradonačelnika Josip Ostrogović predstavio je kandidate za svoje zamjenike, Šteficu Jagić Rađa i Serđa Bistričića. Pobjedi li na predstojećim izborima, njegova najbliža suradnica dugogodišnje će radno iskustvo u riječkoj područnoj službi Zavoda za mirovinsko osiguranje pretočiti prema poslovima i domeni socijalnog resora, s posebnim naglaskom na brigu o riječkim umirovljenicima. Ova 61-godišnja HDZ-ova kandidatkinja za funkciju zamjenice gradonačelnika po struci je diplomirana ekonomistica, a trenutno je zaposlena na radnom mjestu više stručne savjetnice u uredu predstojnice riječke područne službe HZMO-a, kako se ukratko sama predstavila.


– U dugom nizu godina rada s umirovljenicima spoznala sam da se osjećaju jako usamljeni i odbačeni od lokalne zajednice. To mi nećemo dozvoliti jer će briga o starijoj populaciji biti jedna od temeljnih odrednica našeg rada u gradskoj upravi. Zato će jedan od naših važnijih projekata biti izgradnja barem jednog doma za starije osobe, a koji će moći ponuditi i usluge dnevnog boravka za potrebe starijih koji žive u zaposlenim obiteljima. Poražavajući je podatak da je 33 posto populacije ovog grada starije životne dobi, a da tek svaki 104.-ti riječki umirovljenik ima šansu da dobije smještaj u Domu za starije osobe na Kantridi u kojem se na slobodno mjesto u prosjeku čeka između tri i pet godina, upozorila je Jagić Rađa te ustvrdila kako u HDZ-u svoja obećanja i ispunjavaju.


Štefica Jagić Rađa, Josip Ostrogović i Serđo Bistričić
Foto Marko Gracin


Serđo Bistričić dolazi iz “3. maja” u kojem je, nakon što je diplomirao na Pomorskom fakultetu u Rijeci, proveo punih 39 godina, od kojih je glavninu bio na rukovodećim funkcijama. Zadnjih devet godina rukovoditelj je službe održavanja i energetike u riječkom brodogradilištu. Bistričić je ukratko ponovio kronologiju agonije kroz koju su prošli trećemajci s urušavanjem Uljanik grupe, uz konstataciju kako je “3. maj” uspio preživjeti i izbjeći stečaj upravo zahvaljujući HDZ-ovoj Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću.
Na riječkom Molo Longu predstavljeni su i svi kandidati s HDZ-ove liste za Gradsko vijeće Rijeke, a potporu i podršku došao je dati i ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić koji je uvjeren da je riječ o pobjedničkoj listi i ljudima koji će donijeti pozitivne promjene u Rijeci.


Dodao je Ružić i da je sreća što u ovim uzburkanim i kriznim vremenima Hrvatska brodi sa premijerom Plenkovićem i njegovom Vladom na čelu što, dodao je, nosi aspekt sigurnosti i dobrobiti.


Ostrogović je za svoje kolege s liste rekao da je riječ o Riječankama i Riječanima koji su se dokazali svojom radom i željom da unaprijede svoj rodni grad novim idejama i željenim promjenama. Pobjede li na predstojećim izborima, Ostrogović je za prve konkretne rezultate koje će osjetiti građani najavio da nijedno dijete od rujna ove godine neće ostati neupisano i bez mogućnosti pohađanja vrtića. Na lokaciji na kojoj se sada nalazi dječja bolnica na Kantridi, koja će se preseliti u nove objekte i prostore na Sušaku, Ostrogović je rekao da će izgraditi dom za starije, ali i novi dječji vrtić čime će, zaključio je, taj dio grada na najbolji mogući, funkcionalni način otvoriti građanima Rijeke i njihovim potrebama.