Značajna donacija

Jadranka grupa Mali Lošinj donirala Dječjoj bolnici Kantrida novi rendgen uređaj

Portal Novi list

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Tvrtka Jadranka d.d. donirala je KBC-u Rijeka mobilni RTG uređaj u neto vrijednosti od 630 tisuća kunaNovi rendgen uređaj trenutno je pozicioniran na odjelu radiologije u Dječjoj bolnici Kantrida, a zahvaljujući mobilnosti opreme značajno će pridonijeti učinkovitosti dijagnostičkih postupaka na drugim odjelima.


Donacija vrijedna 630 tisuća kuna u neto iznosu pokrenuta je u jeku pandemije uzrokovane COVID-19 virusom kako bi se, uz pomoć visoko sofisticiranog radiološkog uređaja, omogućila najkvalitetnija zdravstvena skrb i pravodobno liječenje pacijenata.

Realizaciju humanitarne akcije koordinirali su Miodrag Borojević, predsjednik Upravnog odbora O`KEY GROUP SA i prof. dr. Dragan Primorac, predsjednik hrvatske humanitarne udruge CRO UNOM te član Znanstvenog savjeta predsjednika Vlade Republike Hrvatske, koji je danas i nazočio svečanoj primopredaji.


U ime donatora, društva Jadranka d. d. Mali Lošinj, uzvanike je pozdravio Damir Mlacović, izvršni direktor tvrtke.


Foto galerija: Jadranka grupa Mali Lošinj donirala Dječjoj bolnici Kantrida novi rendgen uređaj Foto: Marko Gracin


Ovakve inicijative nastavak su solidarnih aktivnosti i proaktivnog djelovanja koje pokazuju brojne tvrtke iz naše regije i cijele Hrvatske, a posebno pojedinci i grupe građana.


Vrijednosti donacija kreću se od onih najmanjih do milijunskih iznosa pokazujući kako su zajedništvo i humanost jedne od najvažnijih odlika našega društva.