Mijauu

Izložba na Zametu: Od nježnih divova do najmanje mačke na svijetu

Šarlota Brnčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Posjetitelji su mogli vidjeti divovske mačke pasmine Maine Coon, ali i mnoge drugeRIJEKA Veliki interes javnosti izazvala je međunarodna izložba mačaka koju je u Centru Zamet organizirao Savez felinoloških društava Hrvatske, a njezino veličanstvo mačku došli su pogledati brojni posjetitelji.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLERNeki od njih su i sami vlasnici mačaka, a neke je znatiželja navela da dođu kako bi se uživo upoznali s nekom od rijetkih pasmina. Ono što je karakteriziralo većinu njih bila je trenutna nježnost koju su već na prvi pogled izazivale četveronožne ljepotice i ljepotani. Bilo da se radilo o »nježnim divovima«, mačkama pasmine Maine Coon kojih je bilo ponajviše ili pak mačkama neke druge pasmine, od primjerice Ragdoll, Bengalske do Neve Masquerade i Britanske kratkodlake. 

    


No, mačka koja je možda svih najviše zanimala, a za koju su se mahom svi koji su ušli u dvoranu raspitivali, jest najmanja mačka na svijetu, Singapurska mačka.


Posjetitelji su bili u mogućnosti raspitati se o različitim pasminama, njihovim karakteristikama, temperamentu, uzgoju i svemu onome što ih je interesiralo ili zaintrigiralo kod pojedine mačke.A uzgajivači su stigli iz Italije, Slovenije, Austrije, Češke, Mađarske, Slovačke i naravno Hrvatske, da se sa svojim najboljim primjercima natječu za titulu najljepših. 


Više možete pročitati u tiskanom izdanju Novog lista u nedjelju!