Kandidat HDZ-a

Ivoslav Ban: Sređivanjem vlasništva do novih investitora i novca EU-a

Sanja Gašpert

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Konačno treba pokrenuti javno izlaganje odavno napravljene nove katastarske izmjere općine kako bi se sređivanjem vlasničkih papira omogućio dolazak novih investitora i povlačenje sredstava EU-aIvoslav Ban kandidat je HDZ-a za načelnika Općine Jelenje. Bio je prvi načelnik Općine Jelenje, u međuvremenu je bio vijećnikom HDZ-a u svim sazivima Općinskog vijeća Jelenja, pa tako i u ovom posljednjem sazivu, a za vrijeme vladavine nezavisnog Ervina Radetića, obnašao je funkciju dopredsjednika Općinskog vijeća Jelenje.


Magistar matematike


Ivoslav Ban rođen je 1962. godine, po zvanju je magistar matematike te radi kao predavač matematike i financijske matematike na Pomorskom fakultetu u Rijeci. Predsjednik je HDZ-a Jelenje od 2016. godine, a predsjednik jelenjskog HDZ-a bio je i od 2002. do 2009. godine.


Kaže kako upravo od 2016. godine do danas HDZ u Općini Jelenje iz godine u godinu postiže sve bolje rezultate. Aktivan je u društvenom životu Općine Jelenje, i to u Ogranku UDVDR-a Jelenje, Ogranku Matice hrvatske u Jelenju i Šahovskom klubu Rječina.
Dio svog predizbornog programa nedavno je predstavio javnosti pod sloganom »Homo delat za općinu Jelenje«. Tada je kazao kako HDZ na izbore u Jelenju izlazi samostalno, ali ne isključuje mogućnost postizborne koalicije te kako će tražiti predizborno sučeljavanje kandidata za načelnika.


Što Vas je motiviralo da se kandidirate za načelnika Općine Jelenje?


– Za kandidaturu za načelnika Općine Jelenje motivirala me prekrasna nova škola u Dražicama, s kojom smo svi izuzetno zadovoljni. Naime, ona je završena tek nakon 24 godine od početka radova.


Smatram da svojim znanjem i iskustvom mogu dati veliki doprinos da se ne bude moralo 24 godine čekati i na rješavanje drugih gorućih problema u našoj općini, kao što su urušena cesta Lopača – Grohovo, čvor Soboli na autocesti Rijeka – Zagreb i neriješeno pitanje granica naselja Podhum.


Uz spomenuto, koje još naglaske stavljate na predizborni program kojim se predstavljate biračima?


– Uz rješavanje navedenih problema, glavne su odrednice u mojem programu uređenje Dječjeg vrtića i Poljoprivredne škole u dosadašnjoj zgradi škole na Vodičajni te Doma umirovljenika u staroj zgradi škole u Jelenju.


Briga o mladima


Naglasak je i na aktiviranju sada zapuštenog prostora Dubine tako da se umjesto odavno predviđenog, a nerealiziranog golf terena uredi sportsko-rekreacijska zona s jezerom i amfiteatrom za održavanje velikih priredbi, poput prikaza Grobničke bitke s Tatarima.


Posebna točka mog izbornog programa je i briga o mladima, pa tako i povratak iznosa za stipendiranje mladih na 400 tisuća kuna godišnje i poticanje gradnje povoljnih stanova za mlade obitelji.


Veliku pažnju treba posvetiti i razvoju gospodarstva te konačno pokrenuti javno izlaganje odavno napravljene nove Katastarske izmjere naše Općine, kako bi se sređivanjem vlasničkih papira omogućio dolazak novih investitora i povlačenje sredstava EU-a u općinski proračun.