Slučaj Blažević i Šestan

Ivica Puljak i Marin Račić: “Ministričin čin je čin političkog nasilja HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića”

Ante Peričić

Split i Rijeka za ministricu su predaleko - Marin Račić i Ivica Puljak / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Split i Rijeka za ministricu su predaleko - Marin Račić i Ivica Puljak / Foto Davor Puklavec/PIXSELL

Uzevši u obzir konstelaciju snaga lokalnih i nacionalnih - gdje lokalni SDP koalira s nacionalnim HDZ-om, dodajmo da je lokalni HDZ protiv intendanta, postavlja pitanje - kakvi interesi stoje iza obrane Blaževića?, upitao je Marin RačićNakon jutrošnje objave ministrice Obuljen Koržinek o neprihvaćanju odluka gradskih vijeća Rijeke i Splita o razrješenju tamošnjih intendanata, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i riječki gradski vijećnik Marin Račić održali su konferenciju za medije ispred Ministarstva kulture i medija jer, kažu, Split i Rijeka za ministricu su predaleko. Obojica su se složila kako je ministričin čin čin nepoštivanja građana Splita i Rijeke te “čin političkog nasilja HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića”.


“Situacija u Rijeci još je bizarnija nego u Splitu. Na vlasti nam je SDP koji je prilikom izglasavanja nepovjerenja intendantu Blaževiću ostao doslovno sam. Jedini tko Blaževiću čuva leđa je riječki SDP, čak su njihovi koalicijski partneri bili protiv Blaževića. Druga bizarnost je ta da je intendant uputio Odluku o razrješenju na osobni zahtjev, ali s odgodom na petnaest mjeseci. Zamislite firmu u kojoj djelatnik odlazi s otkaznim rokom od petnaest mjeseci. Toga nema nigdje”,  kazao je Račić dodavši da se, uzevši u obzir konstelaciju snaga lokalnih i nacionalnih – gdje lokalni SDP koalira s nacionalnim HDZ-om, dodajmo da je lokalni HDZ protiv intendanta, postavlja pitanje – kakvi interesi stoje iza obrane Blaževića? “Uputio sam upit i gradonačelniku – što to on zna o intendantu da ga toliko čuva, a da mi drugi ne znamo”, pita se potpredsjednik stranke Centar.


Splitski gradonačelnik Puljak je, s druge strane, pozvao intendanta Šestana da se povuče jer ga građani ne žele. “Splitsko Gradsko vijeće odlučilo je da neće podržati Šestana, a ministrica tu odluku ne poštuje. Grad Split u HNK ulaže 50 milijuna, a država oko 2 milijuna kuna. Već je iz tih brojki vidljivo da je ta odluka na građanima grada Splita, odnosno na Gradskom vijeću, a ne na ministrici Obuljen Koržinek”, naglasio je Puljak kazavši da će Grad razmotriti što mu je na raspolaganju nakon odluke ministrice.