Kandidat PGS-a

Ivaniš: Nema nikakvih problema u odnosima s Markom Filipovićem. Zajedno gledamo i utakmice

Damir Cupać

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Procijepljenost građana nije dobra jer nemamo dovoljno vakcina, ali za razliku od zemalja koje su nam blizu, naša Vlada ne radi ništa kako bi se stanje poboljšalo, kaže Nikola IvanišRIJEKA – Kandidat PGS-a za gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš izjavio je da nema nikakvog problema u funkcioniranju riječke gradske uprave budući da se na lokalnim izborima nadmeće s drugim zamjenikom gradonačelnika i kandidatom SDP-a Markom Filipovićem.


– Savršeno je sve u redu kada je riječ o odnosima s Markom Filipovićem, od izvršavanja obveza koje imamo u gradskoj upravi do zajedničkog gledanja utakmica, poručio je Ivaniš.


On se još jednom osvrnuo na problematiku u vezi s epidemijom koronavirusa, ocijenivši da Vlada ne radi dobar posao po tom pitanju.
– Procijepljenost građana nije dobra jer nemamo dovoljno vakcina, ali za razliku od zemalja koje su nam blizu, naša Vlada ne radi ništa kako bi se stanje poboljšalo. Potvrđeno je da u slučaju krize može doći do interventnog uvoza lijekova ili cjepiva i ništa nas ne priječi da funkcioniramo kao Mađari, Austrojanci, Poljaci koji koriste rusko i kinesko cjepivo. Moram postaviti pitanje što je ostalo od hrvatske suverenosti i što ćemo napraviti kako bi povećali procijepljenost. Na taj način zaštiti ćemo i turističku sezonu, ocijenio je Ivaniš. On je dodao da je neshvatljivo da Vlada ne napravi sve kako bi se Imunološki zavod ponovno stavio u funkciju.


– Dubioze Imunološkog zavoda iznose oko 110 milijuna kuna, a dug prema državi je 70 milijuna kuna. Obnova proizvodnje ne bi smjela biti problem, ili je riječ o tome da mi to kao država ne smijemo. I u ovom slučaju i u slučaju epidemije koronavirusa odgovornost je na Vladi i Ministarstvu zdravstva zbog delikta nečinjenja, zaključio je Ivaniš.


Goran Gržančić upozorio je na posljedice pandemije koronavirusa kada je riječ o preventivnim pregledima čiji je broj smanjen kao i broj operativnih zahvata i poručio je građanima da nemaju nikakvog razloga za izbjegavanje preventivnih pregleda.


Mladen Prenc uvjeren je da je najveći problem u borbi protiv koronavirusa nedostatak cjepiva, ali i neorganiziranost sustava. “Dajte nam cjepiva i procijepit ćemo ljude kao liječnici obiteljske medicine”, poručio je Prenc.
Sandro Kresina još se jednom osvrnuo na propast Imunološkog zavoda, ocijenivši da je žalosno da se to dogodilo i da se mora pronaći način za spas Imunološkog zavoda.