Izborna konvencija

Ivana Prica nova predsjednica riječkog Foruma mladih SDP-a

Edi Prodan

Bez obzira na članstvo ili ne, voljela bih da naše prostorije budu otvorene za sve. Da postanu mjestom druženja, ali i rasprava o političkoj sadašnjosti i budućnosti Hrvatske, istaknula je PricaRIJEKA – Ivana Prica, dugogodišnja članica GO Foruma mladih SDP-a Rijeka nova je predsjednica jedne od najbrojnijih hrvatskih političkih organizacija koje okupljaju mlađu populaciju. Odlučeno je to na sinoć na 13. izbornoj konvenciji Foruma održanoj u hotelu Neboder. Prica je na tom mjestu zamijenila Kristiana Čarapića, inače i potpredsjednika Foruma mladih SDP-a Hrvatske.


– U svom ću mandatu poseban naglasak staviti na dodatno otvaranje Foruma mladim. Bez obzira na članstvo ili ne, voljela bih da naše prostorije budu otvorene za sve. Da postanu mjestom druženja, ali i rasprava o političkoj sadašnjosti i budućnosti Hrvatske, istaknula je Prica.


Ono što ju također veseli je velik priljev novih članova u Forum.
– Članica sam Foruma punih 16 godina. Ali založiti ću se da u pojedinim funkcijama participirati smiju i oni koji su nam se priključili prije nekoliko mjeseci. Najvažnije je uvidjeti i prihvatiti nečiju želju za radom, za aktivnim participiranjem u aktualnim događanjima, dodala je Prica.


S obzirom da je prije dva dana na uzbudljivim unutarstranačkim izborima Marko Filipović postao kandidatom SDP-a za mjesto gradonačelnika Rijeke, neizbježno je bilo i pitanje njihove reakcije na izbor koji bi mogao izmijeniti dugogodišnje upravljanje Gradom od strane aktualnog gradonačelnika Vojka Obersnela.


Ivana Prica, predsjednica Foruma mladih SDP-a Rijeka / Foto: E. PRODAN

Ivana Prica, predsjednica Foruma mladih SDP-a Rijeka


– Osobno sam zadovoljan. Filipović ide u red mlađeg kadra, ima iznimno, osmogodišnje iskustvo na dogradonačelničkom mjestu što smatram od iznimne važnosti u vođenju jednog tako kompleksnog sustava kao što je to Grad Rijeka, istaknuo je Čarapić s čime se složila i Prica.


Zbog epidemioloških mjera pomalo neobičnu izbornu konvenciju došli su podržati i aktualni gradonačelnik Vojko Obersnel kao i potencijalni budući Marko Filipović.


– U početku svog zanimanja politikom i sam sam bio član riječkog Foruma mladih SDP-a tako da svima njima kao i novoj predsjednici želim mnogo uspjeha u radu, istaknuo je Filipović.


Kako je dodatno istaknuto od strane nove predsjednice Price, fokus rada Foruma bit će zalaganje za nastavak izgradnje POS-ovih stanova, jačanje građanskog odgoja u školama i posebno na što je moguće značajnijoj afirmaciji volontiranja među mladim naraštajima.