Vojko Obersnel

Ispravak naslova: ‘Nikada nisam rekao da ne odustajem od rušenja kuća na Rujevici’

P. N.

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

"Pa upravo sam zato da do tog rušenja ne dođe povukao prijedlog prostornog plana s današnje sjednice Gradskog vijeća i uputio ga nadležnim službama na doradu, i to kako bi izrađivači plana mogli razmotriti drugačije rješenje za spornu cestu..."Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel poslao je ispravak koji se tiče naslova teksta objavljenog na našem portalu. Ispravak prenosimo u cijelosti:


“Poštovani,


molim vas da temeljem Zakona o medijima objavite ispravak teksta odnosno naslova teksta koji je objavljen na portalu Novog lista www.novilist.hr. Riječ je o tekstu pod naslovom Obersnel nije odustao od spalionice otpada, ni rušenja kuća na Rujevici: “To samo treba doraditi”, objavljenom 25. veljače 2021., na poveznici Obersnel nije odustao od spalionice otpada, ni rušenja kuća na Rujevici: “To samo treba doraditi” – Novi list, koji potpisuje Marinko Glavan.
Iako je tekst u redu, naslov kojeg nosi je potpuno netočan, da ne kažem sulud. Nikada nisam rekao da ne odustajem od rušenja kuća na Rujevici! Pa upravo sam zato da do tog rušenja ne dođe povukao prijedlog prostornog plana s današnje sjednice Gradskog vijeća i uputio ga nadležnim službama na doradu, i to kako bi izrađivači plana mogli razmotriti drugačije rješenje za spornu cestu – onu čija je izgradnja u povučenoj verziji plana podrazumijevanja rušenje određenih kuća na Rujevici.


Dakle, kuće koje su se trebale rušiti zbog sporne ceste neće se rušiti i upravo sam zato, ponavljam, s današnje sjednice Vijeća povukao točku o prostornom planskom planiranju područja Rujevice.


Dalje, nisam niti spominjao spalionicu otpada i ona se neće graditi već je bilo riječi o mogućoj gradnji energane koja bi koristila gorivo proizvedeno u postupku mehaničko biološke obrade komunalnog otpada – tzv. RDF i SRF ( refuse derived fuel i solid recovered fuel) što bi pak omogućilo jeftiniju toplinsku energiju za centralno grijanje i proizvodnju struje kogeneracijom.”