Crowdfunding kampanja

Inicijativa Jedni za druge darovala 630 maskica Domu za starije i nemoćne na Kantridi

Portal Novi listInicijativa Jedni za druge u Rijeci je uspjela prikupiti sredstva za nabavku zaštitnih maski za Dom za starije i nemoćne Primorsko-goranske županije Kantrida u Rijeci.


Crowdfunding kampanja je provedena tijekom travnja, a maskice su nedavno dostavljene Domu.


Potaknuta tragičnim događajima u Domu za starije i nemoćne u Splitu, te manjkom zaštitne opreme u institucijama skrbi, volonterska inicijativa Jedni za druge u Rijeci prikupila je financijska sredstva za kupnju 630 višekratnih zaštitnih maski za djelatnike i štićenike Doma za starije i nemoćne na Kantridi.
Voditeljice inicijative Jedni za druge – Hana Samaržija, Marinella Matejčić, Greta Grakalić Rački, Marija Trcol i Nataša Antulov – dva su tjedna na neprofitnoj platformi prikupljale donacije zainteresiranih građana, građanki, volontera, i volonterki.


Kupljenih 630 Varteksovih maski poslano je izravno ravnateljici Doma za starije i nemoćne na Kantridi.


Također, voditeljice ističu da se nadaju da će ova donacija pomoći zajamčiti potrebne epidemiološke uvjete u najvećem domu za starije i nemoćne u Primorsko-goranskoj županiji, i da će uspjeti nadomjestiti već kronični manjak medicinske opreme u ustanovama gdje je prodor zaraze uvjerljivo najopasniji.


Ovim se putem inicijativa zahvaljuje svima koji su svojim financijskim prilozima i angažmanom pomogli da se ostvari ovaj hvalevrijedan cilj.


Unatoč opuštanju epidemioloških mjera, Jedni za druge pozivaju osobe kojima treba pomoć s dostavom lijekova ili namirnica zbog nemogućnosti napuštanja doma uslijed bolesti ili sprječavanja zaraze da nazovu besplatni broj 0800 900 890.Inicijativa Jedni za druge u Rijeci okuplja više od sto volonterki i volontera koji, u svim kvartovima, pomažu svojim starijim ili imunološki kompromitiranim sugrađanima u održavanju kvalitete života tijekom ove pandemije.


Pri pružanju pomoći, volonterke i volonteri poštuju strogi protokol zaštite privatnosti, sprječavanja zaraze, i održavanja visokog higijenskog standarda.