IDS-HSS-HSU-Kvarnerska inicijativa

IDS-ovoj koaliciji u Kastvu u fokusu penzići i solarni paneli

Slavica Kleva

Predstavnici koalicije "100% za Kastav"

Predstavnici koalicije "100% za Kastav"

U našem će fokusu biti ravnomjerni razvoj čitavog područja Kastavštine s naglaskom na mjestima udaljenijim od centra, poručuju»100% za Kastav« geslo je pod kojim koalicija IDS-HSS-HSU-Kvarnerska inicijativa izlazi na lokalne izbore u Kastvu.


Predsjednica kastavskog IDS-a Mirella Mladin kazala je da IDS u ove izbore ide u širokoj koaliciji sa srodnim strankama i pojedincima.


U našem će fokusu biti ravnomjerni razvoj čitavog područja Kastavštine s naglaskom na mjestima udaljenijim od centra.
Upravo u suradnji s mještanima ćemo razraditi listu prioriteta i potruditi se zadovoljiti sve njihove potrebe, kazala je Mladin. S njom su program predstavili i Jurica Badanjak i Branko Grašo.


– Ciljevi koje zastupa koalicija jesu uređenje sportske zone s igralištima i šetnicom kao i postavljanje solarnih panela na krovove sportskih dvorana. Objekt Vidikovac žele prenamijeniti u hostel što bi povećalo smještajne kapacitete grada.


Nastojat će potaknuti održivi ekološki turizam, ali i energetsku obnovu kuća. Iako su započeli s većom brigom o stanovnicima treće životne dobi, konkretizirali su aktivnosti u tom smjeru prijavivši na natječaj EU fondova u suradnji s Gradom Kastvom, projekt »Provedimo dan zajedno«.


Tijekom prošle godine krenule su kreativne radionice za umirovljenike s kojima zapravo žele aktivirati »svoje penziće« da kroz druženja i društveno koristan rad kao što je Park umirovljenika, pronađu svatko svoj interese, poručuju iz koalicije »100% za Kastav«