Armadini branitelji

I riječka navijačka skupina dobila je udrugu branitelja: Oni će ispričati kako je nastala Armada

Edi Prodan

snimio Edi Prodan

snimio Edi Prodan

Osnovni ciljevi udruge su okupljanje hrvatskih branitelja, sudionika Domovinskog rata, koji su ujedno i navijači HNK Rijeka, zatim iznošenje istine o Domovinskom ratu, kao i o predratnom udruživanju budućih hrvatskih branitelja, navijača NK Rijeka, u navijačku skupinu Armada Rijeka te njihovom sudjelovanje u stvaranju i obrani samostalne i neovisne Hrvatske države.I dok jedni vatrogascima otkidaju jagodice, a svojim igračima kamenjem razbijaju glavu, ima onih kojima su ponos na učinjeno kao i ljubav prema domovini, gradu i klubu apsolutno na prvom mjestu. Pa je tako sinoć osnovana Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka. Svečano čin se dogodio u subotnje večer u Podroomu na Viškovu gdje je održana konstituirajuća sjednica sabora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka.


Na sjednici je donesen statut udruge te izabrano vodstvo. Udruga okuplja sve hrvatske branitelje koji su ujedno i navijači HNK Rijeka, članove obitelji poginulih i nestalih Hrvatskih branitelja navijača HNK Rijeka te sve koji se slažu s ciljevima udruge.


Osnovni ciljevi udruge su okupljanje hrvatskih branitelja, sudionika Domovinskog rata, koji su ujedno i navijači HNK Rijeka, zatim iznošenje istine o Domovinskom ratu, kao i o predratnom udruživanju budućih hrvatskih branitelja, navijača NK Rijeka, u navijačku skupinu Armada Rijeka te njihovom sudjelovanje u stvaranju i obrani samostalne i neovisne Hrvatske države.
Ide potom i čuvanje uspomene na Domovinski rat i njegove sudionike iz redova navijača HNK Rijeka te iniciranje i podupiranje njegova znanstvena, umjetnička, vjerska i spomenička iskazivanja. Udruga će skrbiti i o zaštiti časti i dostojanstva poginulih branitelja, navijača NK Rijeka, zaštiti statusa i promicanje interesa članova Udruge te svih branitelja i stradalnika, organizaciji socijalne pomoći za članove udruge. 


A daje i podršku aktualnom vodstvu KN Armada i mlađim naraštajima navijača HNK Rijeka u aktivnostima koje teže očuvanju slobodne i samostalne Hrvatske i pozicioniranju grada Rijeke kao jednog od njenih najvažnijih gradskih središta te razvoj demokracije u kojoj će slobodu jednako uživati svi građani, branitelji i navijači.


Za predsjednika udruge izabran je Miroslav Burek, dopredsjednik je Siniša Šašlić, a tajnik je Željko Berić.


Svi zainteresirani za članstvo u udruzi ili bilo koji drugi oblik suradnje mogu se javiti na [email protected] ili na broj 099565393