Novac će drugima

HZZO ipak platio liječenje Maura Baraka, Dondolašima vraćen novac od prodaje kalendara

Sanja GašpertRIJEKA – Obitelj Barak, majka Ines i otac Kristian, čiji sin Mauro već godinama boluje od rijetke i teške bolesti zbog koje mu se ne okoštava potkoljenica, uplatila je povrat humanitarnih sredstava u iznosu od 53.824,56 kuna Udruzi Grobnički dondolaši, odnosno cjelokupni iznos koji im je po sudskoj presudi platio HZZO za operaciju koju su prvotno kroz humanitarnu akciju prodajom kalendara uplatili Grobnički dondolaši.


Naime, Grobnički dondolaši nedavno su organizirali humanitarnu prodaju svog kalendara kako bi pomogli financiranje liječenja malog Maura Baraka, ali sada nakon sudske presude ta novčana pomoć im više nije potrebna te im je novac koji su uplatili uz veliku zahvalu vraćen.


Vraćeni novac koji se trenutno nalazi na računu Dondolaša, bit će proslijeđen na drugi račun, također u humanitarne svrhe.
– Kako je riječ o namjenskoj humanitarnoj akciji i posebno otvorenom računu, o daljnjem prijenosu novčanih sredstava koje je vratila obitelj Barak ne odlučuju Dondolaši, nego Primorsko-goranska županija i Ministarstvo financija. Naravno da će ta sredstva također ići za potrebite, odnosno u humanitarne svrhe, ali još ne znamo točno kome će biti namijenjena. Ovom prilikom izražavamo zadovoljstvo što je obitelj Barak dobila sudsku presudu te što im je HZZO uplatio novac za liječenje, a ujedno malenom Mauru želimo brz oporavak i uspješan nastavak liječenja, kazao je predsjednik Grobničkih dondolaša Alen Haramija.