SINOĆ NA RUJEVICI

Humanost djece primjer je svima: Učenici 3.a razreda OŠ Turnić i na utakmici Rijeka – Ukrajina

Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Foto Edi Prodan

Pratili su ih roditelji tako da ih je bilo skoro 50.Na humanitarnoj, svakako i povijesno značajnoj, utakmici Rijeke i Ukrajine na Rujevici koja se odigrala 18. svibnja prisustvovali su učenici 3.a razreda O.Š. Turnić. Pratili su ih roditelji tako da ih je bilo skoro 50. Pokretač i organizator akcije bila je učiteljica Ljubica Šuljić, a ovaj hvale vrijedan odlazak na Rujevicu nije ni jedini, ni prvi, svakako ni zadnji put da djeca i učiteljica pokazuju humanitarnu stranu.


Već dvije godine skupljaju darove za sv. Nikolu i šalju poštom svojim vršnjacima i istoimenom 3.a iz potresa pogođenog Siska. Akciju koju je učiteljica Ljubica dogovorila i organizirala, djeca i roditelji rado su podržali. Tako su sada u kontaktu s kolegama s kojima se druže putem video poziva. Štoviše, zahvaljujući stvorenom prijateljstvu, planirano je da djeca iz Siska ove godine dođu u Rijeku.

Učiteljica Šuljić pored obaveza učenja djece, mnogo slobodnog vremena ulaže u brojne aktivnosti koje povezuju djecu si humanitarnim radom. Zato su 3. a razred O.Š. Turnić i njihova, kako oni kažu najdraža učiteljica, zaslužili sve pohvale jer tako mali već znaju da svoje slobodno vrijeme i dobre emocije usmjeravaju u humanitarne svrhe. Roditelji su jako složni i podržavaju učiteljicu u svim njenim projektima, a svima je najveća želja da izrastu u pametne i dobre ljude. Nama ni svakako bilo drago da svojim primjerom utječu i na sve nas, velike i male, da nikad, čemu smo na žalost prečesto skloni, ne okrećemo glavu od problema zajednice s kojom živimo.